Wrigfors, Waxegård och Gustafsson (kd) – Sävsjökonflikter inför öppen ridå


Minst tre konflikter inom politik, näringsliv och nöjesvärlden i Sävsjö pågår nu inför öppen ridå.

Först handlar det om härvan kring föreningen Jonas Bronck center som begärts i konkurs av facket som kräver pengar från föreningen för obetalda löner. Föreningsföreträdaren och näringslivsprofilen Curt Wrigfors kräver i sin tur Arbetsförmedlingen på närmare en halv miljon kronor för ersättning för personal som Arbetsförmedlingen lovat ställa upp med. Wrigfors ska också ha skrivit en bok om Jonas Bronck-projektet.

Sedan handlar det om artistbokaren och Höglandsprofilen Håkan Waxegård som hamnat i konflikt med ledningen för musikfestivalen Sävsjö celebration i samband med bl a bokningen av artisten Thorsten Flinck.
”Vår konsult [Waxegård] har inte gjort sitt jobb och bokat på det sättet som vi i styrelsen hade sagt, med summor som inte stämde”, säger Celebrationordföranden Linus Anderås till SR.

Till slut angriper kommunalrådet Stefan Gustafsson (kd) Smålandstidningen för en krönika om Celebrationfestivalen. Krönikan innehåller en journalists ögonvittnesskildring av festivalen, där beskrivs bl a mycket fylleri, bristfällig säkerhetskontroll och smått kaos kring uteblivna och flyttade spelningar. ”Tarvligt. Otroligt fult. Kränkande. Bottennapp”, säger Gustafsson i ett blogginlägg där han också angriper journalisten personligen och kräver en ursäkt från tidningen (festivalen har genomförts med stöd från kommunledningen, 150 000 kr i bidrag) för att den ”spytt galla”.
”Det finns inget att be om ursäkt för. Det finns ett kontrakt mellan tidningen och vår läsekrets att våra journalister rapporterar det de ser och hör och inte det som arrangörerna vill”, säger Smt-gruppens ansvarige utgivare Mats Ottosson till Höglandsnytt.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Wrigfors, Waxegård och Gustafsson (kd) – Sävsjökonflikter inför öppen ridå”

 1. Profilbild för Sardinen
  Sardinen

  Jag i Sävsjö tycks alla konfliktgubbar vara samlade och det tycks finnas många gemensamma saker kring dessa ”gubbar”.
  Högsta hönset och vändkretsen som får kommunalt stöd är en, osv.

 2. Profilbild för Fyrtornet
  Fyrtornet

  Ja dessa gubbar tycks vara riktigt snarstuckna. Undrar om de har tid med något annat !

 3. Profilbild för HK
  HK

  Instämmer och kan bara återigen konstatera att i Sävsjö så är det fortfarande dumheten (KD) och dess stödtrupper som styr.

 4. Profilbild för Nallepu
  Nallepu

  Man får de kompisar man förtjänar när man inte kollar deras bakgrund ang vad de uträttat
  tidigare i nöjessammanhang ,utan faller för deras svada & blir förblindad av blå dunster.
  Detta gäller särskilt C.W. men gäller övriga inblandade också