”Vi måste öppna våra hjärtan”


[adrotate banner=”27″]
”De västerländska penningväldet håller på att implodera till följd av girighet men vi letar efter syndabockar bland en grupp individer som lever i fattigdom och utsatthet”, skriver Gnosjöpolitikern Kari Parman (s) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]
De ekonomiska orättvisorna i kombination med en svag stat är den fundamentala förklaringen till de motsättningar som göder de idéer som lett fram till att flera främlingsfientliga partier lyckats etablera sig i såväl nationella parlament som i Europaparlamentet.

Allt oftare läser vi i dagspressen om beslutsfattare som hävdar att tiggeriet bör förbjudas och att sjuka som saknar det europeiska sjukförsäkringskortet inte har rätt till sjukvård när de befinner sig i Sverige. Kommunpolitiker som tvångsförflyttar människor inför offentliga tillställningar och partiledare som, istället för att se till människors behov, talar om hur vi kan minska kostnaderna för flyktingmottagningen är ett förebud om välfärdssamhällets sammanbrott. Trots att den socioekonomiska och strukturella verkligheten bär det verkliga ansvaret för de allt sämre offentliga finanserna riktar vi vår misstro och aggressivitet mot en grupp individer som lever i extrem fattigdom och utsatthet.

Främlingsfientlighet, som riktas mot invandrare, etniska och kulturella minoriteter är ett resultat av en missriktad rädsla i att invandring skadar landets nationella identitet eller dess ekonomi, gynnar bara den västerländska plutokratin och de ekonomiskt välbärgade på bekostnad av de utsatta i samhället.

Vi måste öppna våra hjärtan och förstå att kampen mot de ekonomiska orättvisorna måste gå vidare om vi i framtiden vill leva i en human värld där hela befolkningen, oberoende ursprung, har likvärdiga möjligheter till ett människovärdigt liv.

Kari Parman(S)
Gnosjö

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ””Vi måste öppna våra hjärtan””

 1. Profilbild för Uppmärksam läsare
  Uppmärksam läsare

  Socialdemokraten Kari Parman anser att svenska folket måste öppna sina hjärtan för alla i världen som har det svårt. Han menar att det västerländska penningväldet håller på att implodera av girighet och att vi letar syndabockar bland en grupp individer som lever i fattigdom och utsatthet.

  Att hjälpa någon som lever i fattigdom kräver dock att det finns ekonomiska resurser hos den som skall vara med och hjälpa till. I Sverige börjar de ekonomiska resurserna tryta så därför är det viktigt att se över hur befintliga statliga medel används om vi skall kunna hjälpa alla i världen som har det svårt. Det fungerar nämligen inte att tvinga svenska folket att de skall öppna sin hjärtan genom att höja skattetrycket. Då hamnar istället många fler svenskar i fattigdom. Idag har vi desssutom stora svårigheter att finansiera vården, skolan och omsorgen. Om problemen enbart kan kopplas till den stora invandringen är kanske svårt att röna ut men med lite enkel matematik kan vi räkna ut personalens lönekostnad hos Migrationsverket. Låt säga att genomsnittslönen inklusive lönebikostnader exklusive arbetsgivaravgiften kostar 30 000 kronor per anställd så blir den totala personalkostnaden 150 miljoner kronor per månad vilket motsvarar en kostnad på 1,8 miljarder per år. Under 2015 vill dessutom Migrationsverket anställa ytterligare 1 000 stycken utöver de 5 000 de redan har och då hamnar årskostnaden för personalen på 2,16 miljarder kronor.

  Svenska befolkningen kan inte lösa världens fattigdom genom öppna våra hjärtan med ökat skattetryck för att kunna ge bort mera pengar till de som ha det svårt. Då hamnar svenska folket själva på fattighuset till slut oavsett vilket land man är född i som svensk medborgare. Den enda lösningen är att de som har resurser bekämpar krig och förtryck så att människornas svårigheter försvinner. Vi som bor i Sverige kan inte ta hand om alla som har det svårt och lever i fattigdom. Om Kari Parman vill skänka halva sin lön till de som lever i fattigdom så må det vara hänt men det det är inte ok att han skall stjäla pengar från andra Svenska medborgare genom ökat skattetryck.

  Staten, landstingen och kommunerna behöver avskeda personal för att kunna finansiera invadring och bekämpa fattigdom. Det är en bättre lösning istället för att genomföra skattehöjningar som Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill göra.

 2. Profilbild för Kari Parman
  Kari Parman

  Tack för din kommentar Sverigevän. Men var i insändaren står det att vi skall höja skatten? Att skylla Sveriges bristande soliditet på fattiga invandrare är ganska infantilt när det internationella kapitalet gör sitt bästa för att dränera välfärdsstaten.

 3. Profilbild för TA
  TA

  Kari Parman samt övriga på vänsterkanten skulle kanske titta på fakta innan dom ber den svenska befolkningen öppna sina hjärtan, för jag förmodar att Herr Parman själv inte har öppnat varken sitt hjärta eller sin ytterdörr för dessa fattiga tiggare som han talar om. Lite info om den svenska statsskulden som växer med rasande fart varje dag, men det kanske Sossarna och MP har missat i sin iver att hjälpa alla andra förutom dom svenskar som behöver hjälp.

  Den svenska statsskulden är 1 291 miljarder kronor (2014-11-28).
  Statsskulden motsvarar cirka 35 procent av bruttonationalprodukten (2013-12-31). Den har minskat från nästan 80 procent 1995.
  Räntebetalningarna för statsskulden var 17 miljarder kronor 2013.
  Underskottet i statsbudgeten blev 131 miljarder kronor 2013.
  Utslaget per invånare i Sverige är statsskulden cirka 132 400 kronor.

 4. Profilbild för Kari Parman
  Kari Parman

  Skulle ni kunna redovisa sambandet mellan den ”växande” statsskulden och tiggarna samt flyktingarna.

  Tack på förhand.