”Vi flyttar inga pensionärer till förmån för nysvenskar”

Medborgare i Nässjö kommun ställer nu krav på att de gamla på de nedläggningshotade äldrehemmen ska få säga vad de tycker om nedläggningarna.

På Nässjö kommuns nätforum menar en medborgare att pensionärerna ska få säga sitt och att politikerna ska respektera vad pensionärerna säger.
”Förslaget är alldeles utmärkt”, anser Gunnar Gadderyd (sd).
”Vad jag vet så har alla involverade fått besök och information”, menar Wiveka Forell Karlsson (v), ordförande i individ- och familjeomsorgsnämnden.
”Det är av stort värde att de äldre, anhöriga och personal får säga vad de tycker. Utredningen borde skickas ut på en bred remissrunda”, menar Etelka Huber (mp).
”Vi flyttar inga pensionärer till förmån för nysvenskar”, klargör Kjell Skålberg (fp) på tal om de bekräftade uppgifterna att ett boende för ensamkommande flyktingbarn skulle flyttas in efter att äldrehemmet lagts ned.
Under onsdagskvällen hölls ett protestmöte i Anneberg.
[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ””Vi flyttar inga pensionärer till förmån för nysvenskar””

  1. Profilbild för kalle svensson
    kalle svensson

    För mig är det nu helt klart vem det går att lita på av Nässjö kommuns politiker. Stå på dig Gunnar.

  2. Profilbild för Aniko K
    Aniko K

    Problemet är inte att det skulle ”bytas ut” folk utan att äldreomsorgen håller på att stänga äldreboende för att det är inte lika lönsamt att ha pensionärerna på boende än hemma. Det är tydligen mer lönsamt att ha ”nya svenskar” och ändå säger många att det kostar så mycket att ta emot ensamkommande flyktingbarn, eller? Vad ska man tro på? Förresten är det samma trend i hela landet med att minska på äldreboenden för att det kostar så mycket mer än att vårdtagarna bor kvar hemma. Tyvärr. För övrigt håller jag med Etelka Huber.