VF tar makten i Vetlanda

Det blir Socialdemokraterna och Vetlanda Framåtanda som kommer att regera i minoritet i Vetlanda kommun under mandatperioden, det står klart idag torsdag efter att förhandlingarna blivit klara.

[adrotate banner=”27″]
S och VF tar hand om kommunalråds och vice kommunalrådsposten. Därtill blir det liksom tidigare ett oppositionsråd.
Nya kommunalråd blir Henrik Tvarnö (S) och Jan Johansson (VF).
”Självklart var vår ambition ett majoritetsstyre men den största anledningen till att det inte blev så var att de andra partierna ställde krav vi inte kunde tillgodose”, säger Jan Johansson i ett uttalande.
Ordförandeposterna i de olika nämnderna har S och VF delat lika sig emellan, tre var.
[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”VF tar makten i Vetlanda”

 1. Profilbild för SHA
  SHA

  Synd! Jag som hade planer på att flytta tillbaka till kommunen.

 2. Profilbild för Uppmärksam läsare
  Uppmärksam läsare

  Svar till SHA, jag det är synd att Socialdemokraterna får vara med och styra en mandatperiod till. Men om du fortfrande är sugen på att flytta tillbaka till Vetlanda kommun efter nästa val så kanske, kanske har Vetlandamoderaterna har bytt partilening så att fler vill rösta på Moderaterna i kommunvalet 2018. KD har bytt partiledare redan vid detta val så det kanske blir fler som vill rösta på KD 2018. Faller allt detta på plats samtidigt som KD och C blir bättre på att lova hålla nere eller till och med sänka kommunens verksamhetskostnader så finns det goda förutsättningar för ett nytt sammarbete mellan M, KD, FP och C med förstärkning från VF. Då hamnar Sossarna i oposition igen där de hör hemma varpå det är fritt fram för dig att flytta tillbaka till Vetlanda kommun.

  Hjälper M, KD, FP och C till med att kämpa för minskad personalkostnad så kan det till och med bli billigare för kommuninvånarna att bo i Vetlanda kommun och då ökar det även viljan att flytta tillbaka hos flera så att det blir fler som betalar mindre. Sossar i makten är dock ett stort hinder men de är inte i majoritet som tur är och vi som bor i Vetlanda hoppas mycket på att Vf skall klara av att bromsa skatteuttaget från kommuninvänarna och framför allt hoppas vi på att VF kan hålla emot Sossarnas skattehöjarkultur.

 3. Profilbild för Tommy L
  Tommy L

  Det mest skrämmande är lär sig aldrig folk vilka dom styrande är, dom kan missköta sig hur mycket som helst men ändå så röstar folk på dom. Svårt att tycka synd om dom då, Vetlanda som dragits i skiten under så många år förtjänar kanske inte bättre?