Vattnet är för dåligt – ingen badplats i Vetlanda

Mycket tyder på att det inte blir någon badplats vid Kvarndammen i centrala Vetlanda. Vattnet är helt enkelt för dåligt.

[adrotate banner=”27″]
Fullmäktigepolitikern Lars-Olof Reinfeldt (mp) föreslog i våras i en motion att låta bygga en kommunal badplats vid Kvarndammen.
Kvarndammsbadet skulle avlasta Östanå och ge en badplats på gångavstånd för många barnfamiljer. Detta skulle vara möjligt, menade Reinfeldt, eftersom Kvarndammen sanerats och återställts.
Nu sätter dock miljö- och byggnämnden stopp för planerna. Det visar sig att rensningen av Kvarndammen inte påverkat vattenflödet in i dammen.
Flödet är dåligt, vattenföringen låg och därmed också vattenkvalitén med höga bakteriehalter. Dessutom kommer dagvatten från vägar i närheten direkt till Vetlandabäcken och vidare till Kvarndammen.
Det kan också finnas föroreningar från industrier i Ekenässjön och Vetlanda uppströms.

Också tekniska nämnden säger nej till badplatsen eftersom vattnet mestadels är otjänligt.

[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Vattnet är för dåligt – ingen badplats i Vetlanda”

 1. Profilbild för Östanå badare
  Östanå badare

  Frågan är nu om Lars-Olof Reinfeldt kommer nöja sig med detta?
  Mer troligt är att Miljöpartiet fortsätter driva att barn ska bada i dåligt vatten!

 2. Profilbild för Kjell-Egon Strandh
  Kjell-Egon Strandh

  Saneringen av Kvarndammen var nödvändig på grund av de föroreningar som kommer med Vetlandabäcken. Men tillflödet blir inte bättre för att slammet i Kvarndammen grävts bort. Den kommer att slamma igen om några år om inte tillflödet saneras, och Kvarndammen har rensats förr av den anledningen.
  Det visste Reinfeldt, för vi talade om det flera år innan han skrev motionen om saneringen. Men här gällde det att få snabba poäng.