Våldsman attackerade busschaufför – jagades av polis

En man i 25-årsåldern misstänks ha misshandlat en busschaufför på buss 330 på väg från Eksjö till Mariannelund ikväll skärtorsdag.

Bussen hade lämnat Eksjö station vid 19:45 och färdats genom nästan hela Eksjö stad när den 25-årige mannen gick till attack vid Kaffekullen vid östra utfarten från Eksjö.

Mannen hade innan dess av någon anledning varit stökig och busschauffören vill kasta ut honom ur bussen. Då blev mannen aggressiv och ska ha misshandlat chauffören med slag i huvudet och på kroppen.
Chauffören lyckades dock larma polis. När patrullen kom till bussen var mannen försvunnen men kunde gripas inte långt från fordonet.
Mannen fördes till Höglandspolisens högkvarter i Eksjö för förhör och han är nu misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.
Det är oklart om 25-åringen var påverkad av något slags berusningsmedel.
Chauffören måste inte föras till sjukhus.
”Det är ingen fara med busschauffören”, berättar Göran Gunnarsson, polisens presstalesman.

[Redaktion]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Våldsman attackerade busschaufför – jagades av polis”

  1. Profilbild för Lars Johansson
    Lars Johansson

    Hej, jag är kollega med ovanstående busschaufför. Vi har kameror installerade i våra bussar, dessa skulle vara bra vid liknande situationer. Vi har påtalat att få ha dom igång men får inget tillstånd. Vi har haft flera tillfälle då vi fått säten sönderskurna och det skulle då vara bra att påvisa vem det är. Vi i Jönköpings län har fortfarande kontantmedel till biljettköp vilket vi vill ha bort då det är fara för rån mm. Vi ber om hjälp..

  2. Profilbild för Kjell
    Kjell

    Finns inte mycket som irriterar mig mer än ”folk” som håller på och bråkar med busschaufförer, taxiförare och andra inom service. Synd att man inte råkade vara med på bussen den dagen, jag hade definitivt hjälpt den stackars chauffören. En del behöver en highfive, i ansiktet, med en stol.