Tungt namn hoppar av politiken i Eksjö – skyller på maktkoncentration

Fullmäktigepolitikern Carina Lindström (m) hoppar av sina uppdrag i Eksjö kommun. Enligt uppgifter till Höglandsnytt därför att maktkoncentrationen är alltför stor i kommunen. Hon har tidigare visat på en spricka inom moderaterna.

Avhoppen från politiken i Eksjö kommun har varit många sedan valet 2010 då många nya, inte minst unga, politiker valdes in. Senast i raden är bokhandlaren Carina Lindström (m). Det är helt enkelt för svårt att få något gjort i politiken i Eksjö kommun p g a maktkoncentration.

Carina Lindström har uppmärksammats under hösten och vintern bland annat därför hon vägrat gå med på flera av styrande alliansens förslag. Hon röstade till exempel emot det kontroversiella och tvivelaktiga mångmiljonköpet av Dollarstorefastigheten i västra Eksjö och tillsammans med de flesta moderaterna i fullmäktige gick hon emot beslutet att låta kommunala energibolaget Eksjö Energi satsa på vindkraftverk i Vetlanda kommun.

Till Smålandstidningen säger Carina Lindström att moderaterna lokalt i Eksjö alltid haft ”högt i tak” och ”alla har haft rätt att säga sina åsikter”, ”men mitt intryck är att det kanske inte är lika öppet i alla partier”.

[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Tungt namn hoppar av politiken i Eksjö – skyller på maktkoncentration”

  1. Profilbild för Jan
    Jan

    Starkt av Carina Lindström att göra en markering mot de som ingår i maktkoncentrationen och starkt av henne att rösta emot det vansinniga mångmiljonköpet av Dollarstorefastigheten! Tragiskt att makteliten tycks köra på i gamla hjulspår och inte verkar bry sig om vad kommuninvånarna tycker utan mest synes vara intresserade av att bevara sin egen makt.

  2. Profilbild för Vetlandabo
    Vetlandabo

    Starkt jobbat! Och allt hon säjer stämmer. Det sitter en liten klick i toppen, och deras beslut gäller oavsett vad övriga politiker eller medborgare säjer. Gammemedia publicerade i veckan en artikel där det konstaterades att 24 politiker lämnat sina uppdrag under denna mandatperioden. Läser man noga inser man att endast en hoppat av från Centern. Och vilket parti är det som bestämmer i Eksjö? Japp, Centern. Statistiken talar sitt tydliga språk.