”Svenskar får rasiststämpeln – invandrare slipper rasiststämpeln”

Det som har hänt i Foresrum är och ska naturligtvis vara oacceptabelt, att ett svenskt ungdomsgäng trakasserar nyinflyttade somalier i Forserum. Men det jag reagera mer på är vilka regler som satts i debatten om Forserum.

Där anklagas ett ungdomsgäng, jag antar de har svensk bakgrund för att vara ”rasister” och ”främlingsfientliga” med sina trakasserier mot somalier.
Ett färskt väl jämförbart exempel är den misshandel på en 61-årig svensk i Kortedala, Göteborg som hamnade i koma. Mannen misshandlades av invandrargäng. Det finns flera vittnen som styrker att det är invandrare som misshandlat en svensk. Då vet vi hur snacket går. Kritiserar man en invandrare som begått brott mot en svensk stämplas jag som rasist och främlingsfientlig även här. Men det är ju inte jag som begått brottet? När anklagades en invandrare som begått brott mot en svensk för att vara rasist, främlingsfientlig och utfört ”hatbrott” mot en svensk senast? Eller är det bara vita svenskar?

Och i mars i år skrev Sydsvenskan om en svensk familj som blev trakasserade av invandrare i invandrartäta Rosengård i Malmö. Varför får vi inte meter spalter av insändare från ”Centrum mot rasism” och ”fackeltåg” när svenskar blir drabbade av invandrarvåld men när invandrare blir drabbade av svenskvåld då är rasistkortet och ”manifest mot rasist” och fackeltåg snabbt ute.

Har ”Centrum mot rasism” någonsin gått ut i media och kritiserat invandrarvåld mot svenskar som begås av invandrare som ”Centrum mot rasism” varje vecka går ut med när invandrare drabbas av svenskvåld begått av svenskar?

Är det som så att i Sverige år 2012 och ordet rasist och främlingsfientlighet det kan bara vita svenskar vara, inte svarta invandrare? Till er som varje gång reagerar att svenskar är ”rasister”, varför reagerar ni aldrig när invandrare är svenskrasister mot svenskar?

Martin Nilsson

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

12 svar till ””Svenskar får rasiststämpeln – invandrare slipper rasiststämpeln””

 1. Profilbild för hagbard
  hagbard

  Bra skrivet. Undrar också varför man aldrig får höra något om vad som har hänt? Överallt står det om rasistgänget i forserum men inte nånstans har jag hittat varken konkret fakta, detaljer eller någon intervju med ortsbefolkningen. Skiter dagens journalister i vad som skriver så länge dom får.hetsa mot svenskar?

 2. Profilbild för Andreas
  Andreas

  Bra skrivet Martin Nilsson.

 3. Profilbild för Hallon
  Hallon

  Håller med dig till 100% Martin.

 4. Profilbild för Allaballakaitoz
  Allaballakaitoz

  Intressant insändare i smålandstidningen idag på detta tema.Handlar om unga tjejers utsatthet.Deras vardag är att bli kallade jävla h**a,svennef**ta mm.Inte Ok men detta tas inte upp eller debatteras i media !!

 5. Profilbild för Robin
  Robin

  Mycket bra skrivet. Ut med detta i media.

 6. Profilbild för Jocke
  Jocke

  Bra där!

 7. Profilbild för fredde g
  fredde g

  snart flykting i sitt egna land

 8. Profilbild för Bulldog
  Bulldog

  Riktigt bra skrivet!!!

 9. Profilbild för David
  David

  Överraskande att detta skrivs i en mainstreamtidning. Dessa ämnen brukar alltid tystas ner i sådana, men Höglandsnytt har ju faktiskt visat glimtar av sanning förut till skillnad från majoriteten av konkurrenterna. Det som tas upp här är vad som inte finns enligt våra politiker och journalister, trots att svenskarna får betala det med liv, hälsa och skatt varje dag.

 10. Profilbild för Oleg Datsishin
  Oleg Datsishin

  Jätte bra inlägg. Det är lite som allt annat. Blattar för skämta om blattar, judar för skämta om judar, negrer för skämta om negrer (skriver ordet eftersom kollat några humoruppträdande på Comedy Club, där använder svarta komiker ordet hela tiden). Blattar, judar och negrer får skämta om svenskar och vita. Men om svenskar/vita skämtar om blattar, judar eller negrer då är det direkt rasism, antisemitism, främlingsfientlighet osv. Upp och ner vänt värld med andra ord.

 11. Profilbild för Marre
  Marre

  Ja, tiotusentals svenskar har de facto flytt från t ex Malmö av precis samma orsaker som de somalierna nu hävdat i Forserum. Men då har istället anklagelserna riktats mot de flyende svenskarna som ”segregerar sig”, ”är osolidariska” och givetvis ”är rasister”.

 12. Profilbild för Tommy
  Tommy

  Undrar också varför ingen går i fackeltåg för den svenska killen som blev rånad och där somalier sedan tände eld på honom. Det finns verkligen inga proportioner i rapporteringen från vår s k fulmedia. Skämmes!