Stockarydsföretag fick pris av ministern – hyllas av branschen

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (c) delade i onsdags kväll på Matlandetkonferensen i Borgholm ut livsmedelspriset Årets Uppstickare 2012 till slakteriet Qibbla Halal med verksamhet i Stockaryd. ”Förenar stad och land”, säger ministern om bolaget.

Bakom priset står Landsbygdsdepartementet, LRF och Livsmedelsföretagen.
”Företaget har god tillväxt och de tar ett stort djurskyddsansvar. Qibbla Halal förenar också stad och land på ett bra sätt genom att ha anläggningar i både Stockaryd och i Stockholm”, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson i sin motivering efter prisutdelandet.
”Qibbla Halal är ett väldigt engagerat, kreativt och professionellt företag som utvecklat högkvalitativa produkter efterfrågade av allt fler konsumenter i Sverige”, är branschorganisationen Livsmedelsföretagens vd Marie Söderqvists kommentar.
”Quibbla Halal är ett företag med stark tillväxt som verkar på en stadigt växande marknad och potentialen för fortsatt expansion beräknas som mycket god. Företaget har mött ett behov som inte tidigare varit tillfredsställt och på ett framgångsrikt sätt utvecklat denna nisch”, kommenterar LRFs vd och koncernchef Anders Källström.
Enligt prisreglerna ska Årets Uppstickare delas ut till ”livsmedelsföretag som gör hälsosamma, innovativa och högförädlade produkter av svenska råvaror. Ett krav är att företaget har ökat sin omsättning och har visat stadigt positiva resultat efter finansiella poster de senaste tre åren.”
I våras fick Qibbla Halal hedersomnämnade av organisationen Djurskyddet för att man visat ”att det går att förena svensk djurskyddslag med religiösa traditioner och önskemål”.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Stockarydsföretag fick pris av ministern – hyllas av branschen”

 1. Profilbild för Nils
  Nils

  Förstår att det är ökad efterfrågan på dessa produkter…

 2. Profilbild för Sven
  Sven

  Förbjud halal-slakt!

 3. Profilbild för kalle svensson
  kalle svensson

  Med den företagsidèn lär de inte bli arbetslösa inom överskådlig tid.