”Sitter på för många stolar” – kräver granskning av KD-kopplingarna i Sävsjö

Ledningen för Moderaterna och Folkpartiet i Sävsjö kommun går nu ut och kräver en granskning av kommunens upphandling av tjänster hos en lokal nyhetsförmedlare och att avtalet med nyhetstjänsten bryts, rapporterar Smålands dagblad.

Det handlar om en nyhetstjänst som startades ifjol och som planerades åtminstone under 2014 och där kommunledningen beslutade om att först gå in med 100 000 kr och därefter minst 7000 kr i månaden.
Nu tas det faktum upp att ledningen för bolaget bakom nyhetstjänsten är ledande KD-politiker med många höga uppdrag inom kommunen samtidigt som KD styr kommunen.
”Vi vill ha en granskning av upphandlingen och har lämnat ärendet till kommunrevisorer. Vi vill också att avtalet bryts när vi har sett kopplingarna till kristdemokratiska ledamöter”, säger oppositionsledaren Mats Hermansson (m) till Smålands Dagblad.
”I det här fallet är det folk som sitter på för många stolar samtidigt och utnyttjar sin ställning. Det finns ett regelverk att följa”, säger Folkpartiets Peter Grahn till SmD som tar upp det faktum att bolagets vd är Fredrik Håkanson om är: vice ordförande för KD i kommunen, fullmäktigeledamot, vice ordförande för kultur- och fritidsnämnden och ersättare i kommunstyrelsen, suppleant i styrelsen för Sävsjö Skyttecenter; att vice-VD Linus Anderås är KD-politiker, ersättare i fullmäktige, ordförande för kommunala bredbandsbolaget Savman, ledamot av styrelserna för kommunala Sävsjö-Vetlanda Fiber AB och Smålands bredband AB, ordförande för musikfestivalen Sävsjö celebration som tagit emot flera hundra tusen kr i bidrag från kommunen och dess bolag och tidigare ordförande för Sävsjö industribyggnader; styrelseledamoten Magdalena Anderås (kd) är ledamot av styrelsen för Sävsjö näringslivs AB.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ””Sitter på för många stolar” – kräver granskning av KD-kopplingarna i Sävsjö”

  1. Profilbild för Hans Klasson
    Hans Klasson

    Bra M och Fp det är hög tid att syna den kristdemokratiska surdegen som jäser i Sävsjö kommun.

  2. Profilbild för Fyrtornet
    Fyrtornet

    Stoppa myglet i Sävsjö…….