”Sävsjö kommun agerar som hästhandlare”

”När  jag läste dagens SMT fick jag kaffet i halsen. Jag hade nu låst dörren till den kommunala toaletten (där jag saknar nyckel till) endast kommunen har nyckel”, skriver Sävsjöföretagaren Roy Gustafsson som anser att kommunen agerar som hästhandlare i en insändare på Höglandsnytt Debatt. 

[adrotate banner=”6″]
Jag läser sedan att kommunrepresentant konstaterar att nu får man försöka få toalett någon annanstans. Vidare fick jag en känga att de 4.000:- kronor de erbjudit var högre än Jönköpingspriser och att de nu sökte alternativ i butikerna.

Vad är då sanningen. Kommunen hyr i dag offentlig toalett av mig för 1.000:- månaden och båda parter har konstaterat att toaletten är i bedrövligt skick. Kommunen har då tagit fram anbud, där lägsta anbud är 107.500:-inkl moms. Men sedan tillkommer det handikappanpassning som de glömde i anbuden som kostar 44.000:- inkl moms.  De erbjuder ett 5-årsavtal och slår man i hop kostnaderna blir det 151.500:-. Lånar jag upp dessa pengar för 5% ränta så blir det totalt 189.375:- i kostnader för mig. Dessa generösa 3.000:- kronor extra så blir intäkterna 180.000:- alltså en förlust för mig på 9.375:- förutom att mina pengar får jag tillbaka på 5 år. Jag skulle vara bank för kommunen i 5 år och förlora 9.375:- .

Märkligt händelseförlopp

Ännu mer märkligt är händelseförloppet. Jag skrev till kommunalrådet Stefan Gustafsson där jag tyckte att man skulle tänka på den kommunala ekonomin och i stället få en totalekonomisk bra lösning. En av chefstjänstemännen tyckte samma. Jag skrev att jag tyckte att det var en stor kostnad och i stället föreslog att man hyrde eller köpte hela kiosken för att på det viset spara kommunala medel. Att få en helhetslösning på kommunaltoalett resecentrum och helårsturistbyrå till mindre kostnader än kommunaltoalett + turistbyrå tre månader.

Svaret från kommunalrådet var att man inte ville ha toaletten utan man ville att butikerna i Sävsjö skulle stå för toaletterna.

Min tanke har hela tiden varit att göra något positivt i Sävsjö men skickliga kommunala krafters manipulation får mig att framstå som elak kommunal utsugare som vill leva på kommuninnevånarnas skattemedel (fast det är tvärt om, har varken fått eller vill ha våra surt betalda kommunala skattemedel). Något som var tvärtom, att kommunen skulle få både toalett och turistbyrå och välbehövligt resecentrum för alla frusna resenärer till en billig kostnad. Antingen kan kommunen inte räkna på flera saker samtidigt eller så är det helt enkelt att de enbart vill motarbeta mig i stället för att se kommunens invånares bästa.

Roy Gustafsson, samhällsmedborgare Sävsjö


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

8 svar till ””Sävsjö kommun agerar som hästhandlare””

 1. Profilbild för förälder
  förälder

  Med de bedrövliga anslutningar som finns mellan buss till tåg i sävsjö innebär det att min dotter får vänta 25min varje dag i sävsjö på ”buss-stationen” på ett anslutande tåg till nässjö.
  Det är likadant på hemvägen.
  Att man får vänta på buss eller tåg i 25min är ingen stor sak i sig, men lägger man till det faktum att det faktiskt är KALLT ute så förstår jag min dotters upprepade klagomål!
  Med tanke på att dessa resor skall fortsätta minst 2 år till, vill jag härmed höja min röst och be sävsjö kommun att tänka på våra ungdomar och sävsjös ansikte utåt till resten av sverige.
  En hyllning till dig ROY för att du försöker fixa en toalett och någonstans där resande ungdomar kan sitta i värmen och vänta!
  Min dotter håller tummarna för att det styrande organet i sävsjö skall lyssna på dig.

  1. Profilbild för kristina
   kristina

   Sävsjö kommun är det snålaste ställe som finns barnvänliga sävsjö ha ha villken skam för sävsjö skäms att vara sävsjöbo vill flytta ROY ställer upp för Sävsjö men ni motarbetar alla hanns förslag vi fryser som behöver vänta varje morgon på tåget stå ni där ni som bestämmer varje morgon måtte ni frysa rejält

 2. Profilbild för jocke
  jocke

  I och med att dom motarbetar dej så motarbetar dom sej själva, dom skjuter sej själva i foten helt enkelt. och vi skattebetalare får bara ta del av dyrare lösningar. detta är det omedelbara resultatet av en kommunledning som har tappat verklighetsuppfattningen. tyvärr så verkar det inte finnas någon grogrund för nya unga fräshtänkande politiker i Sävsjö kommun. Politikerföraktet har sällan nått så höga nivåer som under 2000 talet på en riksnivå, och i Sävsjö är det ingen skillnad. det finns givetvis mycket gott att säga om Sävsjö som kommun och det finns någon form av framtids tro men känslan man får är inte att det är kommunledningen som bidrar till detta. Däremot så är näringslivet och eldsjälarna som kan och vågar gå mot strömmen som driver denna Kommunen framåt.

 3. Profilbild för Medborgare
  Medborgare

  Vi får väl helt enkelt se till att rösta jäkligt annorlunda nästa år och hoppas på att gubbarna som själva inte kommer att göra oss sällskap i framtiden byts ut.

 4. Profilbild för Sävsjöbo
  Sävsjöbo

  4000:- per månad! Går väl att hyra en helt okey lägenhet för den summan? Hur kan man räkna på att allt ska va betalat på fem år? Ponera att den hyrs ut i 10 år, då har Roy plötsligt fått in 480000:- av kommuninvånarnas pengar. Man kan ju räkna på många sätt…

 5. Profilbild för Demokrati???
  Demokrati???

  Ja man kan undra var Sävsjö kommun är på väg. Finns det någon framtidsvision kvar i Sävsjö kommun? Var finns politiken, diskussionerna eller ligger makten enbart hos kommunledningen. Var är alla våra politiker som vi har röstat fram för att föra ut vår talan. Man får ställa in kommunfullmäktige för att det inte finns något att diskutera????? Är demokratin satt ur spel???? Eller är det helt enkelt att Sävsjös invånare behöver tänka om till nästa val??? Det verkar bara finnas en person som vågar ta sig an Sävsjö och bidra till att det skall leva vidare. Roy du har min röst i nästa val!!!

 6. Profilbild för Roland Linder
  Roland Linder

  Under min tid i Sävsjö så hade vi ”goa gubbar”… jag tänker då på Agne Svensson (S),Egon Persson (S), Bengt Pettersson (S) Nisse ”slakta´rn” Erik Carlström m.fl, sådana lär Sävsjö få leta efter – dom växer inte på trä´n.precis. Följer min gamla hemstad genom H-nytt. Tittar just nu på hockeymatchen HA74 / Sölvesborg. Lev väl alla sävsjöbor – dé var bättre förr !! Men… det kan bli bättre. Vi får se.

  1947-1989

 7. Profilbild för Anders
  Anders

  De 180000 Roy nämner måste väl ändå vara hyreshöjningen. Den nya hyran skulle ju vara 4000 per månad vilket över fem år blir 240000 och en vinst på ca 50000 för Roy. Inget fel på att tjäna pengar men att gnälla i varenda forum som finns tillgängligt över hur dålig kommunen är känns lite väl barnsligt…