Rektorn i Habo: vi har föräldrarna bakom oss

Mats Österholm rektor på Alléskolan i Habo menar att en majoritet av föräldrarna står bakom beslutet att ha skolans första avslutning i skolans gymnastiksal och inte kyrkan.

”Det har inget med kyrkan att göra”, berättar Mats Österholm och förklarar att man ville skapa egna traditioner på den nya skolan.
”Vi ville göra en kavalkad av vad som hänt under läsåret och då har vi bra ljud och it-anläggning på skolan. Det är av praktiska skäl”, säger han och berättar att skolan lät göra en undersökning bland föräldrarna tidigare i år och att då en klar majoritet ville ha avslutning ikväll torsdag på skolan istället för på fredag morgon i någon kyrka.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Rektorn i Habo: vi har föräldrarna bakom oss”

 1. Profilbild för Johan
  Johan

  Praktik går före tradition verkar vara den MODERNA trenden i Sverige.

  Majoritet är 2 av 3 och man kan döda med statistik och siffror, att majoriteten vill ha en skolavslutning som mera påminner om Kabaré och där både föräldrar och syskon knappt kan hålla sig vakna framåt 9 på kvällen efter en hel dag på jobbet eller i skolan tror inte jag uppskattas av någon.

  Efter en skolavslutning så brukar man sedan träffas familjen och släkten för att kanske fika eller äta en bit mat innan det är dags för hemfärd men ska man hem klockan 9 på kvällen när det är arbete och fritids dagen efter för att äta mat och umgås lite som man kanske inte gör så ofta pga avstånd.

  Kan ju en åsna räkna ut att det inte är något som helst positivt över detta mera än ointresserade föräldrar som snabbast möjligt vill hem och slänga barnen i sängen för att kunna för en timma över till någon fjantig TV-serie….

  Patetiskt!