Polisen larmad till mystisk skottlossning

Polisen larmades vid 16-tiden till en skottlossning i ett skogsområde i närheten av norra delarna av Vaggeryd. Någon har skjutit minst tio skott utan att träffa något särskilt. Polisen tror inte det handlar om illegal vargjakt.

Skottlossningen fortsatte när polisen var på plats och i området hittades tomhylsor efter hagelvapen som nyligen avfyrats.

Ingen vapeninnehavare kunde dock hittas och polisen undersöker nu varför det skjutits.

Inga byggnader eller personer har skadats. Skottlossningen skedde nära hus i ett skogsområde men inga träd har heller skadats, uppger polisen.
Totalt ska det handla om 10 till 15 skott som polispatrull uppfattat. Det kan röra sig om fler.
Polisen har sökt uppgifter från kommunala skadedjursjägare men inte fått någon information därifrån som kan klarlägga vad som hänt.

En varg har rört sig i Vaggeryds kommun senaste månaden och dödat många djur. En anmälan om att vargen jagats illegalt har lämnats in sedan tidigare till polisen. Vargjakt är dock inte polisens teori kring skottlossningen.
”Nej det tror jag inte. Vi har inte hittat några blodspår”, berättar Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Polisen larmad till mystisk skottlossning”

 1. Profilbild för KES
  KES

  Måste väl inte vara brottsligt. Det kan mycket väl vara någon som övningsskjuter eller ställer in ett kikarsikte. Det är inget konstigt med det.
  Hörde för övrigt en bildörr slå igen häromdan, och tänk om det var en biltjuv eller rattfyllerist!

 2. Profilbild för Nisse
  Nisse

  Ja, nu verkar varenda vargkramare darra så fort det hörs en smäll från skogen. För min del kvittar det om det så är övningsskott eller illegal vargjakt, låt bönder och jägare försvara sina tamdjur.

  1. Profilbild för mm
   mm

   Hmm….en stor kram full med kärlek till dig nisse!