Nässjö kommun: naturligt smör i skolan är inte professionellt


[adrotate banner=”27″]
Kommunledningen i barn- och utbildningsnämnden i Nässjö kommun säger nej till att införa smör i skolor och förskolor istället för margarinprodukter.

Förslaget kom genom en motion av fullmäktigeledamoten Etelka Huber (mp) som anser att margariner som framställs med hjälp av kemikalier och innehåller härdade fetter och palmolja inte är bra jämfört med naturligt smör.

Barn- och utbildningsnämnden har sagt nej till motionen.
Enligt förvaltningschefen Gun-Ann Öholm Jansson använder sig kommunen av en s k kostpolicy där ”kunnig personal” tar beslut.
”Att plocka ut enskilda produkter, ibland med hänvisning till larmrapporter i media, stämmer inte överens med det professionella och långsiktiga arbete som bedrivs inom kostverksamheten”, anser Gun-Ann Öholm Jansson i sitt beslutsunderlag.
[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Nässjö kommun: naturligt smör i skolan är inte professionellt”

 1. Profilbild för Rikard Salander
  Rikard Salander

  Det är synd att motionen inte bifölls, eftersom smör är efterfrågat av föräldrar och är klart bättre för miljö-och klimat än margarinframställning.

 2. Profilbild för Åke T Grönqvist
  Åke T Grönqvist

  Barn- och utbildningsnämnden har sagt nej efter ett beslutsunderlag från förvaltningschefen. Ska man tolka det så att nämnden agerar lakejer åt förvaltningschefen ?
  Man måste ställa sig frågan om detta beslutsunderlag lika undermåligt som skolutredningen ???