Mordbrandsutredning läggs ner

Utredningen om mordbrand efter den allvarliga branden i Ekenässjön i somras läggs ner. Ett dussin Ekenässjöbor blev hemlösa i branden som det fortfarande råder oklarheter om.

Natten till den 19e augusti ifjol brann hela fastigheten i korsningen Stationsgatan-Allégatan i Ekenässjön.
Branden uppstod strax efter klockan två på natten och överraskade helt de tolv personer som bodde i huset. Som genom ett under klarade sig alla boende oskadda från branden men de fick sina hem helt förstörda och blev hemlösa under en tid, bland andra barnfamiljer.
Polisen inledde en utredning om mordbrand. Det fanns flera intressant omständigheter kring branden.
Fastigheten var sedan länge känd för problem. Hyresgästerna hade många gånger klagat på boendestandarden.
Bara någon dag innan branden hade anställda på Vetlanda kommuns miljökontor varit i huset och konstaterat att fastigheten var i mycket dåligt skick.
Dagen innan skrev lokaltidningen Vetlandaposten om huset och de vedermödor hyresgäster utstått.
Sedan brinner alltså huset upp.
Vittnesuppgifter lär finnas om att två svartklädda män sprungit från byggnaden strax efter att glasklirr och en duns hörts bara sekunder innan branden började explosionsartat.
Men nu väljer polisen att lägga ner förundersökningen om mordbrand. Vidare utredning skulle troligtvis inte leda till att någon förövare hittas, konstaterar polisen.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Mordbrandsutredning läggs ner”

  1. Profilbild för kenneth Johansson
    kenneth Johansson

    Jag ställer mig frågande till nerläggning av mordbrandsutredningen, har man verkligen kollat alla vinklar och alla människor till och med hyresvärden för huset då alla ju vet att det var i dåligt skick? Tycker det luktar skumt om detta men tur att alla klarade sig i alla fall och hoppas att det en dag avslöjas hur branden gick till? Kan det ha varit ett beställningsjobb för att bli av med detta obekväma hur?