Mariannelund och Landsbro bäst på mat till äldre

Äldreboendena i Mariannelund och Landsbro fick högsta betyg av SPFs Matpatrull som undersökt mat och service på äldreboenden runt om i länet. Enligt patrullen når maten i Mariannelund och Landsbro upp till samma nivå som förstklassiga restauranger och fick en femma i betyg. En fyra fick äldreboendena i Stockaryd och Malmbäck.

Maten i Gränna var dock oacceptabel, menade Matpatrullen som presenterade sitt resultat vid äldremässan på Elmia i Jönköping nyligen. Undersökningen försöker uppmärksamma hur viktigt det är med bra mat för äldre, särskilt som befolkningsandelen över 65 år kommer att öka avsevärt de närmaste åren.
Fullmäktige i Vetlanda debatterade igår onsdag matkvalitet i samband med en ny kostorganisation.


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Mariannelund och Landsbro bäst på mat till äldre”

  1. Profilbild för Tommy Paulsson
    Tommy Paulsson

    Detta var sannerligen mycket roligt att få ta del av. Jag vet av erfarenhet genom mina numera avlidna anhöriga hur viktig maten är då man blivit till åren kommen. Att jag sedan själv vid mina besök i min hembygd med stor tillfredställelse inmundigar mina måltider på ett äldreboende och då själv kan konstatera att maten är både vällagad och mycket välsmakande. Så det beröm som äldreboendet i Landsbro erhållit det är sannerligen välfötjänt. Vid mitt nästa besök hemmavid så ska jag personligen framföra min beundran till er i Landsbro. Se det är ju så att kvalitet det säljer och är uppskattat hos de flesta ung såväl som äldre, lycka till framöver vid grytorna i köket.

  2. Profilbild för Ellen Schönborn
    Ellen Schönborn

    Jag glömmer er aldrig i Mariannelund! Inte heller den fina ”Ris á la Malta”. Berömde den sist för ett par dagar sedan. Skönt att höra att maten är lika smaklig som för många år sedan medan jag jobbade hos er! Fortsätt så att era ”Matgäster” få äta länge god mat som är tillagat med en bra portion kärlek och glädje. Det är kryddan som saknas hos många ställen.