Många fall av kvinnomisshandel i helgen

Minst sex kvinnor misstänks ha blivit misshandlade eller våldtagna i Jönköpings län den gångna helgen (inklusive den misstänkta barnvåldtäkten i Bottnaryd). I de flesta fallen har kvinnorna blivit slagna av sina män. I ett fall måste kvinnan föras skadad med ambulans för sjukhusvård.

I lördags kväll strax efter sju kom en polispatrull till en bostad i Jönköping där det bråkades. En kvinna hade blivit misshandlad av sin make. Enligt förhören med kvinnan ska mannen under en längre tid misshandlat henne.
Strax efter midnatt till söndag i Jönköpingsstadsdelen Liljeholmen anmäldes att en yngre kvinna blivit misshandlad av sin pojkvän.
På söndagseftermiddagen vid halv sex anmäler en kvinna i 30-årsåldern i Jönköping att hon misshandlats i sin bostad. Kvinnan fördes med ambulans till länssjukhuset Ryhov. En misstänkt förhörs av polisen.
I Värnamo greps en man vid kvart i nio på söndagskvällen misstänkt för att  ha slagit sin sambo.
Ytterligare två fall av relationsmisshandel har rapporterats från Värnamo och Mullsjö. I Eksjö ska en kvinna ha blivit slagen men inte av sin man.

På polishuset i Jönköping sitter en 42-årig Bottnarydsbo fortfarande anhållen misstänkt för våldtäkt på en 14-årig flicka under lördagen som Höglandsnytt tidigare rapporterat om.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Många fall av kvinnomisshandel i helgen”

 1. Profilbild för Gunnar O.
  Gunnar O.

  Det är märkligt vad ett förhållande kan ändra sig, en tid är det ömma smekningar på kinden, en senare tid är hårda slag med knytnävar eller tillhygge.

 2. Profilbild för Tommy Paulsson
  Tommy Paulsson

  Visst är det för djävligt att kvinnor blir utsatta för våldhandlingar av varjehanda slag det är det. Men jag vågar sätta en större summa pengar på att det finns alkohol/droger med i bilden. Därmed inte sagt att jag på något vis tar våldsverkaren i försvar absolut inte, men det är ett faktum att 90 % av alla våldsbrott är relaterade till alkohol/droger. Att det råsups under veckosluten i de Smålandska städerna det vet jag belagligtvis av egen erfarenhet. Men omgivningen tycks inte reagera eller oroas därför kan dessa fylleslag upprepas vecka efter vecka en sorglig likgiltighet tycker jag.

 3. Profilbild för Emmelie
  Emmelie

  Svar till Tommy! Det är synd att du väljer att uttala dig om något du inte själv varit med om. Jag har själv varit utsatt för våld av ett ex och det var ytterst sällan han hade alkohol i kroppen. Det finns helt enkelt sjuka j*vlar som slår sina kvinnor utan någon inblandning av alkohol och droger.