Lokal riksdagsledamot bekymrad över svenska jihad-krigare

Värnamopolitikern och riksdagsledamoten Carina Hägg (s) är oroad över att svenska jihadister reser utomlands för att kriga och undrar vad regeringen gör.
”Orsakerna bakom kräver analys. Oroande att Sveriges regering blundar för jihadistfrågan”, säger Carina Hägg på twitter och menar att det är bekymmersamt att Sverige bidrar med jihad-krigare.
”När fler svenskar är jihadister än antalet soldater i FN-ledda missioner förändras bilden av vårt land”, twittrar Carina Hägg.
Carina Hägg som länge drivit jämställdhetsfrågor gick i våras ut med krav på att Omar Mustafa (s) skulle avgå ur partistyrelsen och menar att extremism leder till förtryck mot kvinnor.
[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

17 svar till ”Lokal riksdagsledamot bekymrad över svenska jihad-krigare”

 1. Profilbild för utrikeskorren
  utrikeskorren

  Blundar?!? I stort sett hela åsiktseliten har stuckit ut ögonen i frågan.

 2. Profilbild för Björnen
  Björnen

  Herregud Carina, var har du varit de sista 5 åren? , om man bekänner sig till Islam har man Carte Blanche,

 3. Profilbild för mattef
  mattef

  Jag törs påstå att Sverige inte bidragit med en enda riktig svensk till att bli krigare för jihad.

 4. Profilbild för Nils A
  Nils A

  J detta är ju en relevant fråga…

 5. Profilbild för Erik A.
  Erik A.

  För att bli riktig svensk krävs att man har åkt tunnelbana, så det är svårt att säga om vi har några ”äkta” jihadister. @Mattef.

 6. Profilbild för Eskil
  Eskil

  Mycket klarsynt! Vi behöver fler som du Carina

 7. Profilbild för Andreas
  Andreas

  Sverige är för mesiga i detta med jihadister,att Sverige ena stunden skicka svenska för att försvara demokrati och där andra svenskar åker frivilligt för att störta demokratin i guds namn,det kommer aldrig att hålla i längden utan att den konflikten kommer att spilla över även på vår egna bakgård.Här gäller det att mota Olle i grind för svenskarna,inte komma mesa med We shall over come.

 8. Profilbild för Sten Karlsson
  Sten Karlsson

  Har vi fler jihadister i krigstjänst utomlands än i FN-tjänst, ligger vi dåligt till. Vad göra om dom kommer hem? Resten av armén är ju i Afghanistan.

 9. Profilbild för Lasse
  Lasse

  Förunderligt är att när dessa ”jihad-krigare” återvänder till Sverige, om de överlever, så åtalas de inte i Sverige för mord. Jämför det med förslaget att om en infödd svensk man som enbart har svenskt ett medborgarskap köper sex i ett land där prostitution är tillåtet så ska han ändock kunna straffas för det i Sverige (män med dubbla medborgarskap kan alltid åberopa sitt utländska medborgarskap när sexköpet företogs och är då prostitution tillåtet i det landet står han utan för svensk rättsskipning).

 10. Profilbild för Johan
  Johan

  Vi skämmer ju ut oss internationellt med dessa sk svenskar som vi tar emot och inte blir det bättre när sossarna vinner valet nästa år. Sverige är ett sjunkande skepp med alldeles för stor utom europeisk invandring.

 11. Profilbild för Rikard salander(mp)
  Rikard salander(mp)

  Gunnar Gadderyd: Låt mig då fråga dig, är man inte svensk om man har svenskt medborgarskap? Jag förstår imte riktigt vad du menar?!

  1. Profilbild för kalle svensson
   kalle svensson

   Rikard. Enligt mig är man svensk om man känner sig svensk. Frågar man folksom invandrat hit ffrån tex mellmellanöstern och afrika är det ytterst få som känner sig i första hand som svenska. Svenskt medborgarskap är en annan sak. Din partiföreträdare Maria Ferm anser att man är svensk bara man åkt tunnelbana i sverige. Med det resonemanget skulle jag ha många nationaliteter. Men jag känner mig enbart svensk.

  2. Profilbild för Tommy
   Tommy

   Nej man blir inte automatisk svensk bara för att man blivit medborgare, varför ska du ha rätten att ta av dom människorna deras riktiga identitet. Själv skulle jag bli myckert kränkt om jag som nytillkommen om någon rycker av mig min nationalitet och kultur och helt plötsligt kallar mig svensk.

   1. Profilbild för Rikard Salander
    Rikard Salander

    Tommy-det handlar inte om att ta av någons identitet. Identitet betydet olika för olika personer. Min egen identitet är kopplat till vem jag är och vilka åsikter och värderingar jag har. Inte enbart att jag är född i Göteborg men numera bor i Småland, även om det kanske också är en del av min identitet . Jag är väl både göteborgare/bodaforsare antar jag. Man kan ha delar av olika kulturer i sin identitet och ändå vara svensk. Vad är för övrigt typiskt svenskt? Det är svårt, för att inte säga omöjligt att definiera. För mig är det svenskt att vara öppen mot omvärlden och ta intryck av olika kulturer världen över. I strikt juridisk mening är man svensk om man har svenskt medborgarskap. Därför använder man det begreppet i media när man rapporterar. Något annat vore konstigt!

    1. Profilbild för kolskyffeln
     kolskyffeln

     Är det så illa att Rikard inte vet vad som är typiskt svenskt ?????
     Av någon anledning har det idag blivit hög status bland media fjantar och politiker att förneka svensk kultur. Tyvärr hakar Rikard på denna vilseledda skara. Skäms man över att vara svensk eller vad ligger bakom ???
     Det är väl inget man kan blunda för att vi skattebetalare finansierar jihadkrigare och det är inga med svensk bakgrund bland dessa krigsivrare !!!!

 12. Profilbild för Elisabeth Bergman
  Elisabeth Bergman

  Det är pinsamt. Regeringen slår sig för bröstet och anser Sverige vara världens metropol för all folk som finns
  – vi blir mer och mer likt usa med våld och överfall, kriminella som skjuter i invandrartäta områden, vilka snart kommer skjuta i andra områden också såklart – ingen är väl enfaldig nog att tro att det kommer stanna där?

  Blunda på, gott folk – själv vill jag inte ens säga att jag är från Sverige längre – jag skäms å det grövsta och stoltheten över att vara svensk? Ja, den har regeringen stampat sönder

 13. Profilbild för Åke T Grönqvist
  Åke T Grönqvist

  Vem har sparkat till på stolen så ”tanten” vaknat ?