”Jag vill ha svar, vad är värst av migrationsminister Tobias Billströms uttalanden?”

”Jag vill gärna veta vad som är värst av migrationsminister Tobias Billströms uttalande så att jag kan undvika att ens komma i närheten av hans misshagliga vokabulär”, skriver Rune Lanestrand i ett satiriskt inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

Hur vara politisk korrekt?
Eftersom jag alltid har försökt att på alla områden vara överheten till lags och inte sticka ut i onödan så vill jag gärna veta vad som är värst av migrationsminister Tobias Billströms uttalande så att jag kan undvika att ens komma i närheten av hans misshagliga, ja rent av rasistiska vokabulär. För jag vill ju bara vara till lags och inte i onödan dra på mig överhetens missnöje.

Är det uttrycket trevlig blond svensk dam i 60-årsåldern, är det att papperslösa bor hos sina landsmän eller att försiktigt fråga sig om invandringens omfattning? Det vill ja ha svar på. För jag vill vara omtyckt av alla och skulle bli så olycklig om jag skriver något som på minsta sätt kan misshaga våra högt aktade politiker och godhjärtade journalister som alltid vet vad som gäller för dagen.

Rune Lanestrand


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ””Jag vill ha svar, vad är värst av migrationsminister Tobias Billströms uttalanden?””

 1. Profilbild för tänk efter före
  tänk efter före

  ja du det får du fundera över. Det kan ju vara så att allt som sagts inte är lämpligt eller ens i närheten av detta så fundera du en gång till så kanske din raljanta attityd tonas ner lite. Att ta ord och meningar ur sitt sammanhang är ett sätt att belysa frågor så att det gynnar eller stärker den åsikt skrivaren har. Att raljera som du gjort är att försöka förlöjliga och förminska de som tycker att det som sagts i sin helhet är oacceptabelt. Det är inte på något sätt roligt utan snarare tråkigt att du har den människosyn som du ger uttryck för i din insändare.

  om det var du och din familj som försökt överleva och undkomma krig genom att ta dig till Sverige och er enda chans att få stanna var att gömma sig.skulle du då inte ta den. ja det tål att tänka på. vi som är födda i Sverige och har medborgarskap är verkligen lyckligt lottade men är det verkligen vår egen förtjänst. är det verkligen en självklarhet att vi ska ha det så bra och samtidigt inte kan eller vill dela med oss.

  1. Profilbild för Rikard Salander
   Rikard Salander

   Tack för bra kommentar ”tänk efter före”! Det här handlar ju inte om att journalister är lagtolkare, utan snarare att de speglar Billströms uttalanden och vad människor som blivit upprörda sv dessa uttalanden sagt och känt. Jag upplever inte att media dikterar över lagar och förordningar, det vet de flesta journalister och redaktörer om. I det här fallet handlar det mer om den moraliska aspekten. Hur Billströms uttalanden egentligen ska tolkas, framförallt med tanke på att migrationsöverenskommelsen har pekat i en annan riktning. Nu har visserligen ministern bett om ursäkt, men det är aldrig bra att som minister uttala sig på ett sätt som av vissa uppfattas som rasism! Det vet också regeringen om, därav tillrättavisningen av statsministern!

 2. Profilbild för Dag Lindman
  Dag Lindman

  Det är bara att samtycka till vad Rune Lanestrand skriver i höglands debatt.Kan inte tycka det är rätt att journalister och förståsigpåare ska sätta agendan för hur regler och lagar ska tolkas.Det är ju otvivelaktigt så att de lyckas med bedriften att få myndigheter att riva upp beslut som följer lagar och förordningar.Då kommer ju den frågan upp om vi ska ha ett sådant samhälle där journalister och förståsigpåare ska vara lagtolkare åt domstolarna eller om det är deras beslut som gäller. Jag tycker naturligtvis att det domstolarna plus deras motparter tex jurister som ska ha förtur till tolkningen av lagar och förordningar. Att uttrycka sig om vad som helst i samhället är ju en rättighet så länge det inte kränker någon men där har ju journalisterna tagit på sig rollen som väktare av det fria ordet.Det kan bara tolkas på ett sätt. Bara det sägs och skrivs som dom tycker att det borde göras så är det bra.