Ingvar Kamprad flyttar hem till Småland

Ikea-grundaren Ingvar Kamprad har beslutat att flytta hem till Älmhult efter 40 år utomlands. Han ska också betala skatt hemma i Sverige.

Ikeapersonalen nåddes idag onsdag av uppgifterna att 87-årige Ingvar Kamprad flyttar från Schweiz där han bott i många år.
”Efter att min hustru gick bort för 1,5 år sedan finns det mindre som håller mig kvar i Schweiz, säger Ingvar Kamprad via Ikeas pressansvariga Sara Paulsson till Smålandsposten.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan kommer Ingvar Kamprad att betala skatt i Småland.
Kamprad flyttar i höst.
[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Ingvar Kamprad flyttar hem till Småland”

 1. Profilbild för R
  R

  Ja det var ju det viktigaste med denna nyheten, att han betalar skatt. Det var snåla socialistsverige som drev Kamprad och andra företag från Sverige!

 2. Profilbild för Tommy Paulsson Molin
  Tommy Paulsson Molin

  Men vi har en högt kvalificerad sjukvård och åldringsvård här, som även Kamprad vid behov nu kommer att kunna få åtnjuta, och som till största delen solidariskt finansieras via skattsedeln i ”snåla socialistsverige” sådant finns inte i Schweiz där han bott tills nu. Där är det privat tagna försäkringar som gäller för sådant som för oss i Sverige i många avseenden är självklara rättigheter.
  Så Sverige är trots allt inte så dumt ens för en miljadär som nu börjar komma upp i åren. Detta är ett faktum som tydligen sent omsider även gått upp för Kamprad. Och Kamprad är långt ifrån ensam om att efter bästa förmåga gjort allt för att slippa betala skatt i Sverige men på ålderns höst ändå valt att återvända hit till Sverige.
  Så du ” R ” är nog ute i ogjort väder med ditt dillande om ”snåla socialistsverige” uppenbarligen så håller inte ens Kamprad med dig verkar det som.