Inga privata vinster i Vetlandas vård, skola eller omsorg


[adrotate banner=”27″]
”En röst på Vänsterpartiet i Vetlanda garanterar att varje skattekrona går dit de bäst behövs. Privata företag ska inte kunna göra vinster på verksamheter inom vård, skola och omsorg. Vår välfärd är inte till salu”, skriver Carina Strömbäck (v), vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Vetlanda kommun i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]

Valfriheten inom hemtjänsten och särskilt boende i privat regi är inte den sortens valfrihet folk vill ha, det har visat sig.

Vänsterpartiet vill ha en VERKLIG valfrihet inom äldreomsorgen. Man ska kunna ha inflytande över vad man behöver hjälp med om man har hemtjänst, och man ska kunna välja om man vill ha boendeplats eller utökad hemtjänst när behoven blir mer omfattande. Man ska även kunna välja var man vill bo när man behöver plats.

Idag börjar det bli brist på platser i särskilt boende i kommunen. Det är hög tid att börja planera för att tillskapa fler boendeplatser för att tillgodose de framtida behoven. Vänsterpartiet har under mandatperioden fört en oppositionspolitik som har förhindrat att särskiltboendeplatserna på Emmagården och Norrgården lades ner. Vilket med facit i hand skulle gjort att bristen på platser i dagsläget skulle varit ännu större.

Vi vill se till att utveckla Norrgården till det demenscentra som det sedan länge finns ett beslut om. Där ska finnas dagverksamhet för dementa och tack vare en offensiv oppositionspolitik nu även ett utökat antal boendeplatser.

Det förebyggande arbetet är viktigt och därför är vi positiva till att inrätta en Seniorcentral där man kan träffas och ha olika aktiviteter.

Det är mycket viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare för att få människor att vilja jobba inom vården. De kommande stora pensionsavgångarna parallellt med ökat antal äldre kommer att bli en stor utmaning. Vi måste ta tillvara de idéer och den kunskap som de som jobbar på ”golvet” har.

Vi politiker behöver i ännu högre grad finnas med ute i verksamheten för att få ett bättre utgångsläget för att fatta de rätta besluten.

Carina Strömbäck Vänsterpartiet, 2:e vice ordförande Vård- & Omsorgsnämnden

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Inga privata vinster i Vetlandas vård, skola eller omsorg”

  1. Profilbild för Ej kommunist
    Ej kommunist

    En röst på vänsterpartiet hotar alltså Vetlanda friskola.