Förlust igen för Sävsjöfestivalen – ledningen vägrar berättar hur mycket

Idag tisdag lämnade KD-politikern Linus Anderås information om sommarfestivalen Sävsjö celebration till kommunstyrelsens utskott i Sävsjö med KD-politikern Stefan Gustafsson i spetsen.

Hur festivalen gått ekonomiskt har varit höljt i dunkel och endast en muntlig redogörelse gjordes vid utskottsmötet. Förra årets festival gick med brakförlust på över en halv miljon kronor. Enligt uppgifter till Smålands dagblad har årets festival också gått med förlust med både festivalordförande Anderås och kommunledningen vägrar berätta hur mycket.
”Redogörelsen är inte en offentlig handling”, säger kommunens utvecklingschef Kristin Nilsdotter Isaksson till Smålands Dagbald om Anderås information idag.
Festivalen fick hård kritik efter att bl a tre bokade och marknadsförda toppartister inte dök upp och strömmen gick flera gånger under festivalens finalnummer. Dessutom uppstod en spricka mellan festivalledningen och artistbokaren och Höglandsprofilen Håkan Waxegård. Sprickan handlade bl a om ekonomi.
Sävsjö kommun gav 150 000 kr i bidrag till festivalen.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Förlust igen för Sävsjöfestivalen – ledningen vägrar berättar hur mycket”

  1. Profilbild för HK
    HK

    Märkligt att inte vi kommuninvånare får reda på det ekonomiska resultatet när vi har bidraget med våra skattepengar till denna misskötta festival. Men egentligen inte förvånande i kristdemokratiska Sävsjö där dumheten styr.