”Centerns förslag kontroversiellt, orealistiskt och liberalt”

”Centern har just nu ute på remiss ett nytt, liberalt och orealistisk förslag till partiprogram. En av de kontroversiella punkterna är fri invandring”, skriver Höglandets sverigedemokrater i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

Centern har just nu ute på remiss ett nytt, liberalt och orealistisk förslag till partiprogram. En av de kontroversiella punkterna är fri invandring. Men om Centern hade pratat med danske “bondeförbundet”, = radikale venstre, hade dom säkert blivit avrådda.

Många tänker inte på att kungariket Danmark hade fri asyl inskrivet i nya grundlagen från 1945. Blev inga problem förrän i slutet av l950 talet – då några i Bangladesh hade fått klart för sig att ett litet land i Europa hade fri invandring. När strömmen invandrare kom igång blev den så kraftig att Danmark inte kunde ordna med bostäder åt dessa nya medborgare. Röda korset fick ordna med tält läger flera Vintrar. Situationen blev snart ohållbar, men att ändra grundlagen tar tid och det krävs ett folketingsval innan de nya lagarna börjar gälla.

Problemen stannade inte vid bostads brist utan de nya medborgarna kom att bosätta sig i vissa områden där dansk lag med kristen etik och moral inte respekterades. Begreppet “hedersmord” tillkom i danska språket. Nästa grupp asylsökande som kom var ensamma mammor utan familjeförsörjare ofta med flera barn. De blev ofta permanenta socialfall och belastade kommunen.

Mottagningen blev för mycket för både Socialdemokraterna och högern. När dansk folkparti på 60-talet kom med i folketinget stramades asyl och invandringen åt med stor majoritet i folketinget.

I danska valrörelsen pratar man om svensk invandringspolitik där man kan överklaga i oändlighet och efter 10 år ändå få stanna kvar. Så vill man definitivt inte ha det i Danmark.

Med Centerns asyl politik har Sverige om drygt 10 År 40 miljoner invånare. Har vi bostäder och husrum för alla dessa nya medborgare?

Sverigedemokraterna på Höglandet
Anker Iskov Christensen
Arne Årevall
Björn Fälth
Gunnar Gadderyd


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ””Centerns förslag kontroversiellt, orealistiskt och liberalt””

 1. Profilbild för Lex Vhetlanda
  Lex Vhetlanda

  Då får vi sätta en blåslampa i Arslet på vår Minst ”Osynliga” Minister,bostadsministern Stefan Atterfall. För att tillfredsställa 40 miljoner med Bostäder lär vara en 40_års plan..

 2. Profilbild för Rikard Salander(mp)
  Rikard Salander(mp)

  För det första så fanns inte Dansk Folkeparti på 1960-talet. Partiet grundades 1995, som en utbrytning ur Fremskridtspartiet. Som i sin tur först kom in i parlamentet 1973 för första gången.
  Att sedan utgå från att bara för att man har en annan kulturell bakgrund eller trosuppfattning, så skulle det göra dessa personer till några som inte respekterar kristendomen, är ju inte helt korrekt.