Ännu fler lärarjobb hotas i Vetlanda kommun

Det är inte längre 30 lärare som riskerar sägas upp i Vetlanda kommun utan 45, enligt skolchef Jonny Palmkvist.

Något varsel till enskilda lärare ska inte vara lagt än, enligt kommunledningen däremot kommer sparpaketet på 14 miljoner kronor slå mot fler än de 30 lärare det tidigare varit tal om.
”I dagsläget uppskattar vi att det handlar om cirka 30 visstidsanställda som inte får förlängt men även cirka 15 tillsvidareanställda som kan komma att sägas upp”, säger Jonny Palmkvist i ett nyhetsmeddelande.
Neddragningen kommer att drabba också andra än bara dem med rena lärartjänster på skolorna.
Jonny Palmkvist poängterar också att samtidigt som neddragningarna på skolsidan måste 20 förskollärare anställas för att hålla jämna steg med småbarnskullarna.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Ännu fler lärarjobb hotas i Vetlanda kommun”

 1. Profilbild för Ingemar Sturesson

  Nu väntar jag på tydliga besked , från den politiska ledningen , vad som kommer att ske beträffande varsel av skolpersonal.

 2. Profilbild för Ingemar Sturesson

  Nu väntar jag på besked från skolans politiska ledning ang. varsel av personal.

 3. Profilbild för Jan Johansson
  Jan Johansson

  Nu kommer det än mer dyster information från barn -och utbildningsnämnden! Har majoritetspartierna helt tappat greppet ?
  Tommy Bohman , kommunalråd i Vetlanda kommun: Hur stämmer denna helt nya information från skolans område med den information DU lämnade i kommunfullmäktige den 20 juni 2012, dvs för endast 5 månader sedan. Du argumenterade för dessa snäva budgetramar och intygade från talarstolen att INGEN personal skulle behöva sluta. Du försvarade de minskade ramarna och sa då uttryckligen följande ord: ”Vi ska bara minska på antalet timmar men ingen ska behöva lämna sitt arbete. Det är indirekta tjänster som kan beröras- inga andra!”
  Verkligheten som nu återges från skolhåll visar att din information som du lämnade i juni var direkt felaktig!
  I media sägs nu att 30 visstidsanställda och 15 tillsvidareanställda kommer att beröras? Är det inte dags att du omgående redovisar sanningen? Undanflykter köper vi inte längre!
  Jan Johansson oppositionsråd, Vetlanda Framåtanda

  1. Profilbild för Uppgiven
   Uppgiven

   Det är ingen idé att kritisera kommunalråd Tommy Bohman, för han är ändå bara spratteldocka åt kommunalråd (”starke man”) Klas Håkansons och så kommer det att förbli.

 4. Profilbild för adam tröttson
  adam tröttson

  Har Tommy bohman tänkt att det ska vara sista mandatperioden för honom eftersom han medvetet kör kommunen i botten? Eller är det som vanligt när han säger något i talarstolen ”Att man kan ju ändra uppfattning (om allt och hur många gånger som helst) när det blåser.”
  Skolan är våra barns framtid och det är inget man kan hålla på och spara på. Att inte satsa i skolan är som att dra i handbromsen för utvecklingen. Grundskolerna har redan gett bevis på att de behöver mer resurser för att kunna klara målen och då ska Tommy och gummi jojo Johnny skära ännu mer . Jag tror att ni inte tänker längre än näsan räcker då ni skär i välfärden för att ni har inte tillräckligt med kunskap.
  Ni kan ju alltid fråga Klas Håkansson om han kan trolla lite för det har han sagt att han kan,(lätt 100 miljoner).
  Nej satsa istället för att skära i skolverksamheten. eller lämna över klubban till nån som kan göra arbetet bättre.