11-åring karatemisshandlad – Vetlandamamma tar pojken ur skolan

En mamma i Vetlanda väljer nu efter flera fall av misshandel mot sin 11-årige son att ta honom ur skolan. Bland annat ska pojken ha utsatts för karatesparkar.

Sparkarna ska ha träffat i magen samtidigt som någon slog honom med knytnävarna i ansiktet.
Pojken har adhd och problem med sitt temperament. Sedan en tid ska pojken ha utsatts för medvetna provoceringar från skolkamrater, rapporterar Vetlandaposten.
Mamman vägrar nu skicka sin so till skolan så länge som kommunen inte ger den hjälp som behövs.
Misshandel på skolor är inte ovanliga och skolorna har sedan en tid börjat polisanmäla alla incidenter.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”11-åring karatemisshandlad – Vetlandamamma tar pojken ur skolan”

 1. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Helt rätt av denna mamman. Kan inte skolan sätta stopp för detta så ska pojken inte behöva gå dit. Synd bara att det måste gå så här långt innan skolan reagerar och gör något åt saken. Det är de som misshandlat pojken som ska ut ur skolan, inte denna stackatmrs pojken. Tummen upp för denna mamman!

 2. Profilbild för Mette
  Mette

  Denna mamma är en privat väninna till mig o vet hur hon har kämpat för sin sons rätt till en trygg skolgång.

  Vänder man på det och säger att mamman till denna pojken hade behandlat sitt barn på det sättet hade barnet blivit placerat och mamman polisanmält nu är det något som sker under skoltid och verkar vara ett acceptabelt beteende mot pojken på skolan eftersom det finns en tydlig medvetenhet om att detta skett under flera års tid.

  Barn med särskilda behov som den formen av ADHD som pojken har behöver extra resurser och barn som är vår framtid ska man aldrig spara in på inget barn ska offras för att kommunpolitikerna anser att pengar är viktigare på annat håll än till dem som behöver det bäst.

  Har själv en son med särskilda svårigheter som idag är vuxen som det sparades in på en hel del med en massa alternativa ineffektiva i mina ögon billiga experiment men som aldrig gav resultat idag är han en fin ung man men har fortfarande en bra bit att gå för han fick aldrig de verktyg han hade behövt som barn för att känna sig trygg med först sig själv och i andra hand med sin omgivning.

  Inget barn ska behöva växa upp på det sättet och det är inte att bara flytta barn så fort det blir obekvämt för kommunen. Skolan pojken går på har bett om extra resurs men dom styrande skiter fullständigt i att även skolan ser behovet för pojken och den utsatta situation han ofta befinner sig i under skoltid!

  Pojken vill gå kvar på skolan den enda han känner till och han om någon behöver ha en fast trygg punkt under den långa tid han är borta från hemmet.

  Är en bra bit äldre än min väninna och måste säga att många ggr jag beundrat hennes kamp för sonens rätt till en trygg uppväxt och hennes sätt att hantera situationen som mamma hon har aldrig gett upp utan kämpar och kommer fortsätta kämpa för att ge sitt barn det han behöver för att växa upp till en fin ung man som är trygg med sig själv.

  Det jag många ggr haft svårt att förstå under årens lopp är att vi som är föräldrar till barn med särskilda svårigheter förväntas ofta gentemot skola/myndigheter få kunskaperna med oss i och med födseln av samma barn det fungerar inte så och oftare borde myndigheter/skola lyssna på oss som ser problemen och vill vara delaktiga i att lösa det på bästa sätt för våra barn vi är jätteviktiga i det arbetet och tillsammans är vi starka men ensamma är det så mycket svårare och den som måste betala högsta priset är alltid barnet det berör det gör ont att inte kunna ta bort den smärtan som förälder oavsett hur goda intentioner man har.