Vetlandaolycka – en kvinna död, två män allvarligt skadade

En trafikolycka inträffade i Vetlanda under sena söndagsmorgonen, flera personer klämdes fast och en ung kvinna dog i olyckan.

UPPDATERAD: 0929, 0959, 1016, 1120, 1335, 1350, 1418
Olyckan inträffade på lv 894, vägen mot Värne/Höreda, strax norr om Nydala handelsområde när en bilförare tappade kontroll över sitt fordon och körde av vägen och in i ett träd.

Olyckan ska vara en singelolycka med personbil, en mindre tysktillverkad bil. Olyckan inträffade vid 09-tiden.
Efter olyckan måste vägen stängas av i båda riktningarna under räddnings- och bärgningsarbetet.

UPPDATERINGAR
Enligt räddningstjänsten rör det sig om en allvarlig singelolycka. Tre personer är drabbade varav två blivit fastklämda. Räddningstjänsten, polis, fyra ambulanser och narkosteam arbetar på platsen.

Alla tre måste föras till sjukhus med allvarliga skador. Det ska handla om ungdomar som drabbats i olyckan, de är dock ännu inte identifierade. Polisen uppskattar dock deras ålder till ca 20 år.

En kvinnlig passagerare avled till följd av olyckan, bekräftade polisen vid 1330-tiden efter att ha underrättat anhöriga.
Föraren av bilen, en man i 20-årsåldern saknar, enligt polisen, körkort och är nu misstänkt för flera brott.

Ytterligare en man i dryga 20-årsåldern färdades i bilen och skadades allvarligt. Båda de överlevande kommer från Vetlanda. De vårdas båda på Höglandssjukhuset. Akuten i Eksjö kunde ännu vid lunchtid inte gå ut med någon beskrivning av skadeläget.

Hur olycka gick till är ännu inte klarlagt.
”Vi håller på att förhöra vittnen”, säger polisens vakthavande befäl Magnus Holmström.

UPPDATERING 1410
Tillståndet för de båda männen är allvarligt men stabilt, enligt uppgifter från Höglandssjukhuset strax efter kl 14. En av männen är opererad akut och överflyttad till Linköpings universitetssjukhus.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: