Vetlanda kommun hotar med höga avgifter för Attefallsfusk


[adrotate banner=”27″]
Den som bygger Attefallshus utan att ha kontaktat miljö- och byggförvaltningen riskerar dyra byggsanktionsavgifter, hotar Vetlanda kommun.

Det är sedan igår onsdag fritt fram att låta bygga Attefallshus på 25 kvadratmeter utan bygglov men man behöver fortfarande göra bygganmälan och det är inte utan krångel, meddelar Vetlanda kommun.
” Tyvärr har det inte framgått på ett tydligt sätt vad som gäller beträffande de nya åtgärderna som får utföras utan bygglov. Det har ofta framställts som om man inte alls behöver kontakta miljö- och byggförvaltningen. Ofta läser man att hus eller tillbyggnader inte kräver bygglov och då tror man att det bara är att börja bygga. Tyvärr är det inte så enkelt eftersom man oftast måste göra en anmälan”, säger Eva-Lott Karlsson, miljö- och byggchef, i ett uttalande.

Det skriftliga anmälan måste visa att krav på t ex brandsäkerhet och bärande konstruktioner uppfylls. Miljö- och byggnämnden måste också lämna ett startbesked innan bygge får börjas. Allt kostar tid och pengar.

[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter: