VBK nollade Motala – har häng på slutspelet

Med ett gediget försvarsspel vann Vetlanda BK annandagsderbyt mot Motala med klara 6-0 (3-0). Allt inför drygt 1600 åskådare i Sapa Arena. I och med segern mot tabelljumbon befäste VBK sin plats ovan kvalstrecket och har faktiskt häng på en del slutspelslag.
Segern mot Motala var bergsäker och det var framförallt det defensiva spelat som övertygade i VBK. Samtidigt som Motalas dito hade en del att önska.
VBK gick fram till 3-0 i halvlek efter mål av lagets bäste offensive spelare,Jesper Jonsson, Anatoly Suzdalev samt Fredrik Rinaldo.

Suzdalev gjorde även 4-0 tidigt i andra halvlek och därefter gav sig junioren Jokaim Andersson sig ut på en solotur med mål som avslut innan Björn Einarsson avslutade med tennissiffrorna 6-0 genom att trycka in en hörna i nättaket.
Motala hade mot slutet ett gyllene läge att spräcka nollan men för att bara förstärka VBK:s fina defensiv för dagen så räddade målvakten Jonas “Skorven” Persson ett straffslag.

Nu blir det kort matchvila för VBK. Redan på fredag kväll kommer serieledande Hammarby på besök till Sapa Arena. Men då kan VBK, som härmed spräckte en förlustrad på sex matcher, å andra sidan spela helt kravlöst.