Varning för 30 cm snö – Eon kopplar in stålmännen

Med anledning av att det över stora delar av E.ONs elnätsområden kommer att blåsa hårt eller falla mycket snö under fredagen har elbolaget Eon förstärkt beredskapen i drabbade områden.

För fredagseftermiddagen har SMHI utfärdat en klass 2 varning för Skåne och det kan kortvarigt komma vindbyar upp till 27 m/s på sina håll. Det kommer sannolikt även att blåsa hårda vindar över Blekinge, Halland och Kronoberg. Över Jämtland och Västernorrland väntas upp emot 30 cm blötsnö lokalt.

– Vi vet inte exakt hur detta kommer att slå utan vi har två avstämningar per dag i detta skede med SMHI för att få en bra bild över var vi ska ha beredskap i fält, säger Christian Andersson, vakthavande ingenjör på Eon Energidistribution, i ett pressmeddelande.

Områdena i södra Sverige som denna gång är utsatta för hård vind är i mycket stor utsträckning vädersäkrade, Skåne 93%, Blekinge 93,4%, Halland 94,7% och Kronoberg 96,2%, det vill säga nergrävda alternativt har ledningar i luft isolerats för att stå emot till exempel ett träd som faller på den.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: