Valet står mellan en kommunchefskandidat

Det drar ihop sig till final i rekryteringen av Vetlandas nye kommunchef. Efter avhopp och utgallring återstår en enda sökande. Denne, en man, har ”djupintervjuats” av konsultbyrån Högström & Co Management AB i Växjö.

Vad man därvid kommit fram till ska man tala om för rekryteringsvgruppens fem medlemmar vid ett möte på fredag morgon.

När man nu inte har några kandidater att rangordna blir uppgiften för rekryteringsföretaget att avgöra om man finner den ende kvarstående sökanden lämplig eller ej.

Säger konsulten ja är det väl sannolikt att det beskedet går vidare som rekryteringsgruppens eget förslag till det extra kommunstyrelsemötet nästa vecka, som då antingen ger jobbet till den kvarstående eller bestämmer sig för en ny rekryteringsrunda.

Även om rekryteringsgruppen enligt uppgift inte är helt enig är väl en andra runda knappast trolig.

Skulle rekryteringskonsulten däremot – på basis av erfarenhet och uppgifter man vaxskat fram – avråda den politiska gruppen för att anställa vederbörande hamnar man i ett nytt och spännande läge: man kan strunta i konsultens förslag och anställa vederbörande i alla fall – eller gå ut på ny rekryteringsjakt.

Sista ordet har under alla omständigheter kommunstyrelsen.

Situationen är komplicerad. Just nu förefaller det som om det finns fler lediga kommunchefstjänster än hugade, kvalificerade kandidater.


Publicerat

i

av

Etiketter: