”Vad är det som gått så vansinnigt fel?”


[adrotate banner=”27″]
”Vad har gått fel i Socialdemokraterna? Svensk socialdemokratis kris har aldrig varit tydligare än nu. Från att ha varit ett statsbärande och regeringsduglig parti har man nu opinionssiffror i nivå med när självaste Håkan Juholt var i sin allra djupaste kris. Vad är det som har gått så vansinnigt fel?”, skriver signaturen ”Arbetare med hjärna” i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]
Till att börja med företräder man inte längre arbetarna. Det är ett gammalt problem, som blivit tydligare under årets valrörelse. Vad som är värre är att den Benny Hill-liknande Stefan Löfven utöver bidrag och AMS-jobb helt saknar politik.

Jobbpolitiken baseras på utskällda traineejobb som varken fack, arbetsgivare eller Sverige unga vill ha. Dessutom tycks dessa traineejobb inte ens vara förenliga med EU-regler och riskerar att ge en skattesmäll på miljarder till svensk välfärd.

Det blir inte bättre av att hela idén om hur man ska styra välfärdspolitiken bryter mot så väl egendomsrätt och EU-rätt. Det är ofattbart amatöristiskt och sprider ett löjes skimmer över ett parti som har just välfärden som ett bärande ben i politiken.

På det ska läggas att partiet föreslog en lag – som redan existerade.

Det är djupt oseriöst och borde diskvalificera honom från att vara aktuell som statsminister. Än mindre lämplig blev han så klart när han i radio kallade Sveriges romer för det nedsättande ordet ”zigenare”.

Det finns inte några rationella skäl för den som arbetar och betalar skatt att ge Stefan Löfven förtroendet att förvalta skattemedlen.

Arbetare med hjärna

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]


Publicerat

i

av

Etiketter: