UPPGIFTER: POLISEN VET VAD SOM HÄNDE I VETLANDA

Utredningen om mord, människorov och brott mot griftefriden går vidare. Enligt uppgifter till Höglandsnytt vet polisen redan vad som hänt.

En 21-årig kvinna i Vetlanda försvann i mitten av oktober. Ganska snart stod det klart att det inte rörde sig om något kortvarigt försvinnande och att brott låg bakom. Två unga kvinnor greps misstänkta för brott.

När den 21-åriga kvinnan sedan hittades död förändrades läget. De båda häktade misstänkta kvinnorna blev nu misstänkta för mord och dessutom för brott mot griftefriden (att de skändat och/eller flyttat den döda kroppen). Misstankarna om människorov kvarstår dessutom.

Många s k utredningsåtgärder har genomförts (brottsplatsundersökningar, förhör, spaningar m m) och misstankarna mot de båda kvinnorna har stärkts även om de fortfarande nekar till brott, något som i sig är överraskande. Unga kvinnor brukar inte begå grova våldsbrott. Unga, tidigare ostraffade kvinnor brukar inte härda ut långvariga polisförhör och häktningstider.

Nyligen har polis och åklagare genomfört ytterligare en undersökning i en avspärrad lägenhet i Vetlanda, en lägenhet som tillhört en av de misstänkta kvinnorna. Enligt uppgifter till Höglandsnytt har nu utredarna en tämligen klar bild av vad som inträffat men pusslet är ännu inte färdiglagt. Bland annat väntar man på den rättsmedicinska undersökningen av 21-åringens kropp. Svaren från den undersökningen kan vara de sista pusselbitarna liksom ett vittne som befann sig intill lägenheten vid tiden för när det misstänkta brottet kan ha begåtts. Polis och åklagare vet att alla gärningspersoner lämnar spår efter sig, problemet är därefter tudelat: dels hitta spåren, dels binda spåren till de misstänkta.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: