Tappade snoppen – historielösa Stockholmare till angrepp mot SmålandDonald Trump vill ha honom men Jätten Vist står kvar på sin plats vid Vättern. Nu har symbolen för nordvästra Jönköpings län dock hamnat i konflikt med Stockholmare.

I en nätradiosändning (podcast) med nöjesprofilen Adam Alsing har trästatyn, tillverkad av legendariske skulptören Calle Örnemark, hånats med ett bråddjupt oförstående och historielöshet.

I en Adam & CO sändning har programledarna påstått att Jätten Vist står vid infarten till Jönköping (när det i själva verket är Huskvarna) att jätten är ett troll, att jätten håller i ett fång med brasved (i själva verket en tuva som kastas ut i Vättern och blir till Visingsö) och att jätten tappat sin manslem (i själva verket klistrade några vandaler på en snopp på jätten en gång i tiden). Programledarna ska också ha kallat Vist för ”jätten Vifft”.

I ett facebookinlägg krävde Vists mänskliga företrädare en ursäkt från Adam Alsing och den ska nu under tisdagen ha kommit i ännu en podcast men också på twitter och facebook
”Förlåt! Jag skäms. Jag hoppas att vi nu kan dra ett streck över den här pinsamma incidenten och gå vidare”, säger Adam Alsing i en facebookkommentar

”Ni är förlåtna. Det känns bra att vi har kunnat reda ut det. Jag är inget troll, jag är en jätte, och en stolt sådan”, säger Jätten Vist.

Under våren ska Donald Trump ha tok-twittrat om att han velat ha Jätten Vist till New York för något slags romans med Frihetsstatyn där.


Publicerat

i

av

Etiketter: