Sveriges farligaste väg ligger på Höglandet

På listan över Sveriges allra farligaste vägsträckor finns en sträcka på Höglandet med, enligt organisationen Motormännens senaste undersökning.

Mitträcke räddar liv. Foto: Trafikverket

Undersökningen går igenom farliga vägsträckor (statliga vägar med minst 80 km/t) i landet och tar fram de farligaste bitarna och dessutom hur mycket farlig väg som finns per kommun.
Motormännen har tagit fram 24 av Sveriges mest trafikerade statliga vägavsnitt med 80 km/h eller högre som hastighetsbegränsning, vilka enligt Trafikverket inte var mötesseparerade vid årsskiftet. Vissa av vägavsnitten planeras att bli mötesseparerade inom tio år, medan det för andra väntas dröja betydligt längre.
En av dessa sträckor är rv 31/40 mellan Nässjö och Vetlanda, en av Höglandets mest trafikerade. Så sent som i början av sommaren dog en ung Vetlandabo i en frontalkrock med en lastbil på sträckan.
LÄS MER: Ung Vetlandaman dog i olyckan på rv 31

Sett kommunvis har också Vetlanda mest farlig väg på Höglandet (statlig väg utan mitträcke, minst 80 km/t och över 4000 fordon per dygn) med totalt 17,7 km, Tranås har 10,9 km, Eksjö 9,3, Nässjö 6,4 och Sävsjö 2,2, Aneby och Ydre har 0 (ingen väg med över 80 km/t!).


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: