STORLARM – Senaste nytt om industribranden i Kvillsfors

Larm kom in under förmiddagen på måndagen om en brand i en industribyggnad i Kvillsfors.

Tjugo minuter över tio på måndagsförmiddagen fick räddningstjänsten in ett automatiskt brandlarm från en industri i Kvillsfors. Någon minut senare kompletterades det automatiska larmet med information från platsen om att en brand utbrutit i en maskin inne i industrin och att personal från verksamheten hade påbörjat släckförsök.

Med den tillkommande informationen kompletterades den först utlarmade räddningsstyrkan från Kvillfors med resurser från Järnforsen, Vetlanda och Mariannelund som med ett 20-tal personal åkte tillsammans med ambulans till platsen.

När första räddningsstyrkan kom fram till platsen kunde det konstateras att verksamhetens egen personal lyckats släcka branden i maskinen och att branden inte spridit sig från maskinen. Räddningsstyrkorna genomförde en extra kontroll kring maskinen och byggnaden den stod i och kunde med det verifiera brandens begränsning.

Räddningsledningen beslutade därför att vända de resterande larmade räddningsstyrkorna. Produktionen i verksamheten var innan lunch tillbaka i ordinarie drift och betraktas av räddningstjänsen som opåverkad.


Publicerat

i

av

Etiketter: