Stor succé för Vocal voices i Eksjö – 1 000 i publiken

Kören Vocal voices från Aneby gav en alldeles strålande konstert i Olsbergs arena i Eksjö på söndagskvällen. Överskottet lär slå fjolårets välgörenhetskonsert.

”Show i vintertid – en blandad kompott för alla smaker” var rubriken på denna mycket smakliga anrättning som innehöll 26 nummer och ett extranummer.
Eksjös båda Rotaryklubbar stod bakom konserten som lockade nära 1000 åhörare.
Fjolårets välgörenhetskonsert också den med Vocal voices gav ett överskott på 160 300 kronor som gick till Rotarys läkarbank. Årets konsert torde ge ett ännu större överskott.

Det är kollektivet Vocal voices som ska prisas. Medlemmarna gjorde tillsammans en mycket slagkraftig föreställning i högt tempo. Den bars fram genom strålande sånghumör hos aktörerna.
De goda soloinsatserna backades upp av gruppen tätt intill. Det blev en verkningsfull sångvägg som lutades mot åhörarna i alla typer av låtar. Till exempel Strövtåg i hembygden av Gustaf Fröding, tempohöjaren Baby Doll och Over The Hills and Far Away. Andra akten innehöll flera lite äldre låtar som Povel Ramels Var är tvålen, Det är kvinnan bakom allt där Björn Ranelids Mirakeltext klipptes in, Benny Andersssons Vilar glad i din famn och Nu mår jag mycket bättre, båda med text av Kristina Lugn.

[Bo G Lundberg]


Publicerat

i

av

Etiketter: