STOR POLISVARNING – Personer i mörk bil kan ha begått allvarliga brott

Svart Saab sätts i samband med stölder längs med E4an, meddelar polisen.

Under förra veckan bröt sig tjuvar in i elva parkerade bilar längs med E4, mellan Gränna och Nyköping. Mycket tyder på att det är samma gärningspersoner som ligger bakom stölderna, enligt polisens utredning.

Det handlar om 18 fall av stölder varav elva den senaste veckan. Gemensamt för samtliga ärenden är att de utsatta bilarna har stått parkerade vid rastplatser och sevärdheter längs med E4an.

Tjuvarna verkar rikta in sig på bilar med mycket semesterpackning. Det finns också fall där man verkar ha använt elektronisk utrustning, någon form av störsändare, som gjort att bilen inte låst sig när ägaren tryckt på låsknappen på nyckeln.

– Det verkar eskalera och vi misstänker att det är samma personer som ligger bakom. Förra måndagen såg ett vittne en svart Saab kombi 9-5, inte helt ny men inte jättegammal heller, som lämnade Gränna, en bensinmack vid Brahehus där man haft en sådan här stöld i bil. Dagen efter observerades samma bil i ett liknande ärende vid Påljungshage norr om Nyköping, berättar Robert Nyström, analytiker på Brottssamordningen i region Öst.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: