STOR POLISRAZZIA MOT TV-PIRATER

Tillslag mot piratnätverk i Norrköping. Efter tillslag på flera ställen i Norrköping under onsdagen har flera personer frihetsberövats på grund av misstankar om olovlig hantering av avkodningsutrustning, så kallad card sharing, samt grovt penningtvättsbrott.

Card sharing gör det möjligt att ta emot betal-tv utan att betala till tv-bolagen. Ett stort antal personer i Norrköping med omnejd är sedan tidigare misstänkta för att tillsammans ha drivit eller ingått i ett nätverk, som olovligen har spridit flera tv-bolags utbud till en större privat kundkrets. Nätverkets centrum har legat i Norrköping.

I veckan har polisen genomfört ytterligare ett tillslag mot nätverket. Tillslaget har genomförts av polisens Nationella operativa avdelning, NOA, i samarbete med polisen i Norrköping.

− Det har varit fråga om en omfattande insats och fyra personer sitter för närvarande anhållna, säger, i ett pressmeddelande, förundersökningsledaren och kammaråklagare Annika Somp vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, Stockholm.

Straffet för olovlig hantering av avkodningsutrustning är böter eller fängelse upp till två år. Till detta kommer ofta höga skadestånd. Sedan den 1 augusti 2014 är det även straffbart att vara kund i ett piratnätverk. Straffet för grovt penningtvättsbrott är fängelse i lägst sex månader och högst sex år.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: