Stöld för över 300 000 hos husföretag

Det har varit tjuvarnas natt i Jönköpings län med inbrott och tillgrepp på flera håll. Ett av de mer omfattande drabbade SmålandsVillan i Vrigstad, där värden för flera hundra tusen försvann i ett uppenbarligen välplanerat inbrott.

Också Sävsjö Trähus hade tjuvbesök, men där var såvitt är känt inbrottet av mindre omfattning.

Det hr varit lugnt på kapellskärningsfronten under några veckor. Men natten mot torsdagen slog man till dels mot en lastbil, parkerad vid en mack i Skillingaryd. Där vet man att ett 25-tal 46-tums TV-apparater försvunnit. En andra kapellskärning ägde rum vid Vätterleden norr om Huskvarna. Där var det – på grund av språkförbistring – ännu på förmiddagen oklart vad som försvunnit.

Vid inbrottet hos SmålandsVillan hade gärningsmännen inlett med att ta sig in på industriområdet genom stängslet för att sedan i nästa led gå in i den fastighet, där det gods man ville åt förvarades: bland annat värmepumpar och kaminer.

För att forsla ut stöldgodset till den väntande lastbilen använde man en av företagets truckar, som man lämnade kvar vid grinden efter fullgjort värv.

En talesman för företaget konstaterar att tjuvarna rimligen bör ha varit ganska välorienterade – man visste vad man ville ha och man visste var det fanns.

Ännu på förmiddagen var det oklart exakt hur mycket som försvunnit – en inventering hade påbörjats. Därmed kan man inte heller säga vilka värden det handlar om – men i anmälan till polisen talade man om 300 000 kronor – men den siffran kommer säkerligen att växa.

Vid inbrott hos Sävsjö Trähus hade gärningsmannen gått in via ett fönster, som krossats.Man kunde konstatera att minst en dator försvunnit – vad som därutöver är borta är okänt. Tjuven/tjuvarna hade ställt till mycket stor oreda.

Ingen inbrottslarm hade utlösts hos något av husföretagen.

Ett villainbrott kan fogas till ”samlingen”. Det ägde rum sent på onsdagskvällen i Smålandsstenar. Där sätter polisen en mörk kombibil i samband med stölden. Det är oklart hur stora värden som försvann.


Publicerat

i

av

Etiketter: