”SPÄNNANDE” – Känd Vetlandaföretagare om kriminalitet

Vetlandagrundade och Jönköpingsbaserade IT-tjänstbolaget Consid vann Brottsförebyggande rådets (Brå) stora webbupphandling och kommer som ensam leverantör bistå myndigheten med utveckling, förvaltning och webbkommunikation för Brås hemsida. Syftet är att underlätta för Sveriges rättsväsende att söka underlag för kriminalpolitiska åtgärder.

Under hösten utlyste myndigheten en upphandling som gällde konsulttjänster inom webbkommunikation, utveckling och förvaltning. IT-konsultbolaget Consid vann avtalet. Bolagsledningen hoppas nu att det ska bli lättare än någonsin att söka Sveriges kriminalstatistik.

– Brottsförebyggande rådet är en spännande kund som vi är mycket glada över att få samarbeta med. Vår kompetens inom digital kommunikation och användarupplevelse har växt sig stark. Nu ser vi fram emot att lyfta myndighetens webbplatser till en ny nivå, säger Consids vd, Peter Hellgren, i ett pressmeddelande.

Brottsförebyggande rådet (Brå) är ett centrum för forskning och utveckling inom rättsväsendet och ansvarar för Sveriges kriminalstatistik. Myndighetens huvudsyfte är att bistå regering, riksdag och andra myndigheter inom rättsväsendet i dess kunskaps- och metodutveckling för kriminalpolitiska åtgärder. Andra intressenter för myndighetens kriminalstatistik är även studenter och media.

– Vi ser fram emot ett nära samarbete med Consid där vi drar nytta av varandras kompetenser, säger Karl Peterson, webbstrateg på Brå.

Under avtalets första år kommer Consid utveckla statistikvisualiseringar och tillgängliggöra Brås statistik, utvärdera och implementera ny sökfunktionalitet på Bra.se, samt Brås intranät. Konsultbolaget kommer även vara delaktiga i implementationen av Brås digitala kommunikationsstrategi i syfte att på ett effektivare sätt kommunicera med Brås målgrupper.

Avtalet gäller för två år med möjlighet till två års förlängning.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: