SKRÄPKAOS: soptömmarna nära konkurs

Norgebaserade och Smålandsverksamma sophanteringsföretaget Renonorden har hamnat i allvarliga ekonomiska svårigheter och enligt experter som uttalat sig i Dagens Industri och till SVT riskerar bolaget konkurs.

Renonorden sköter soptömningen i 230 kommuner i Norden. Om bolaget hamnar på obestånd riskeras soptömningen i både Vimmerby och Hultsfred där Renonorden sköter sophanteringen.

Renonorden tömmer också soporna i Högsby kommun. Renonorden har vuxit på kort tid till Nordens största hanterare av hushållsavfall, inte minst eftersom de lagt sig långt under konkurrenterna vid bud på kommunala upphandlingar.

– De har en jätteskuld som de inte mäktar med att betala samtidigt som de har kontrakt där de inte tjänar några pengar alls. Den här kombinationen blir en dödsspiral. Det kommer att kräva enorma resurser för att ta sig upp på banan igen, säger Joakim Bornold på nätbanken Nordnet till SVT.

Totalt har koncernen tvingats begära in närmare 600 miljoner kr från sina aktieägare sedan strax innan jul, rapporterar SVT.


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter: