SKATTEVERKETS NYA CHOCKBESKED – Det är ju dina pengar!

I år kan fler få sin skatteåterbäring redan i april. Skatteverket förenklar och tar bort kravet på anslutning till säker digital brevlåda för tidig återbäring.

Den som är ansluten till digital brevlåda får dock fortfarande sin deklaration tidigare.

– Vi tar ett steg till och förenklar villkoren. Alla som bara ska godkänna sin deklaration, utan ändringar eller tillägg, och gör det digitalt senast den 2 april kan i år få sin skatteåterbäring redan i april, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Förra året fick cirka en miljon personer sina skattepengar i april. Om antalet som godkänner digitalt utan ändringar eller tillägg blir lika många som i fjol innebär det att cirka tre miljoner personer kan få sin skatteåterbäring redan i april i år.

Bakgrunden är att de senaste årens tidiga utbetalning fallit väl ut och att Skatteverket vill förenkla. För att få sin deklaration tidigt krävs dock fortfarande anslutning till en säker digital brevlåda för myndighetspost. Den som är ansluten den 28 februari kommer att få sin deklaration digitalt i den brevlådan senast den 13 mars. Övriga får pappersdeklarationen någon gång under perioden 15 mars-15 april, men kan logga in och deklarera på skatteverket.se eller i appen när deklarationen öppnar den 19 mars.

Skatteverket kommer även att möjliggöra tidigare skatteåterbäring för de privatpersoner och företagare som deklarerar på papper senast den 2 maj. De kommer, liksom de som deklarerar digitalt, att kunna få skatteåterbäring i juni.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: