Seger för VBK i genrepet men skada bekymrar

Vetlanda BK vann genrepet i bandy inför söndagens elitseriestart. Ryska Sibselmash slogs tillbaka i Trollhättan med 6-5 efter att VBK hamnat i 0-3-underläge i en match därTomas Knutsson kan ha skadat sig svårt

Det var ett något åderlåtet VBK som kom till spel eftersom föreningens 20-årslag spelade en cup i Edsbyn och som innehöll flertalet A-lagsspelare som till exempel Tim Persson, Jesper Jonsson och Philip Lennartsson.

 

VBK-juniorerna vann för övrigt cupen i tuffaste tänkbara motstånd.

 

Även Joakim Andersson och Erik Ivarsson deltog i turneringen, men fick avstå finalen för att istället fylla ut A-laget i Trollhättan.

 

Där hamnade VBK i underläge med 0-3 i halvtid. Patrik Styrbjörn reducerade till 1-3 innan ryssarna, som nu spelade sin fjärde match på svensk is, på nytt fick en tremålsledning.  Därefter följde fem raka VBK-mål via Marcus Sixtensson-Ottosson, 2 x Andreas Lysell, Patrik Gustafsson och Johan Löfstedt innan det blev ett ryskt 6-5-mål på slutet.

 

Smolken i glädjebägaren är att anfallaren Tomas Knutsson tvingades kliva av isen efter bara 25 minuter på grund av skada.

 

Knutsson ådrog sig en knäskada och vill det sig riktigt illa kan säsongen vara över för spelaren som var tänkt att stå för stora delar av målproduktionen den här säsongen. Knutsson var långtidsskadad  förra säsongen – då var det axeln. 

 

LEIF HEDBERG


Publicerat

i

av

Etiketter: