Så byggde de sin knarkfabrik

Idag måndag kom åtalet om grovt narkotikabrott mot de fyra män från Eksjö som misstänks ha tillverkat knark för 18 miljoner kr i flera år. Enligt åklagaren hade männen en hel knarkfabrik.

Fabriken låg i en fastighet i Undenäs, en ort med 250 invånare i Karlsborgs kommun hittills mest känd för sin enorma kyrka. Nu är orten känd för platsen när knark för 18 miljoner kr tillverkades under 8 års tid.
Allt började, enligt åklagaren, under våren 2007 när en nu 35-årig man från Jönköping, en av de åtalade, köpte en fastighet på en gata i Undenäs.
Sedan började odlingen och narkotikaframställningen.
”Odlingen har organiserats och byggts upp innefattande att fastigheten har byggts om med användande av särskild införskaffad utrustning i form av ventilationsanläggningar, belysningsramper med mera i avsikt att kunna framställa mycket stora mängder cannabis”, berättar åklagare Jenny Karlsson i sin stämningsansökan.
Det handlar om minst 230 kg cannabis som framställts under tre års tid.
En chef på ett elektrikerföretag ska vittna i rättegången och enligt åklagaren berätta om ”utförda arbeten angående el, ventilation m.m. som vidtagits i lokalerna, samt den uppskattade kostnaden härför, till styrkande av att verksamheten bedrivits i större omfattning”.
En hantverkare ska höras under rättegången och berätta om byggarbeten som utfördes på fastigheten.
Ytterligare ett vittne ska höras om hur han fick förfrågan om att höja el-säkringen på fastigheten.
Bl a flera upptagningar från kamerabevakning ska bevisa hur Eksjömännen varit delaktiga i odlingen


Publicerat

i

,

av

Etiketter: