RISKMATCH – farlig fotbollsdag, ingen ska bli skadad, hoppas polisen

Fotboll innebär risk för våldsamheter på stan. Under lördagen finns risk för att galningar från Stockholm ställer till det i Jönköping.

Under lördagen möts J-Södra och AIK på stadsparksvallen i Jönköping. Det är en s k riskmatch med tanke på främst de galningar som kallar sig supportrar och vad de kan ställa till med.

Polisen är beredd. För att underlätta trafiksituationen runt Stadsparksvallen kommer Dunkehallavägen (från korsningen Hallmansvägen till korsningen Dalslundsgatan) att vara avstängd för biltrafik från kl. 14.00 till kl. 19.00 under matchdagen. Biltrafiken leds om medan gående, cyklister, bussar och utryckningsfordon kan ta sig fram.

Publik som har möjlighet till det uppmanas att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss till matchen.
Polisen främsta mål är att ingen ska bli skadad i samband med matchen.

Det är arrangören, J-Södra (som styrs av ledningen för tidningskoncernen Hallpressen), som ansvarar för ordningen inne på Stadsparksvallen och på de platser som ligger i direkt anslutning till arenan. Samtliga åskådare kommer att visiteras i anslutning till entrén och det är arrangören som ansvarar för detta. Det kommer att finnas ordningsvakter på plats.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: