Razzia – Höglandspolisen slog till mot kända företagare

Oj oj. Nu har de åkt dit rejält. Under fredagen hölls häktningsförhandlingar i Eksjö tingsrätt mot tre kända Höglandsföretagare.

UPPDATERAD: 0853, 0730
Eksjö tingsrätt beslutade att häkta männen och åtal ska vara väckt inom fyra veckor.

Det handlar om en omfattande brottsutredning som nu har inletts efter en tids spaning eftersom det misstänkts att företagen sysslat med falska fakturor och svartjobbare.
I tisdags genomförde polisen razzior på flera platser på Höglandet för att kunna få fast företagarna, rapporterar SR.
Det rör sig om en medelålders man bosatt i Aneby som misstänks för grov bokföringsbrott, medhjälp till grovt skattebrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Brotten ska ha skett under de senaste tre åren i två Anebybaserade bolag. Bolagens verksamhet handlar bl a uthyrning av maskiner och fastighetsförvaltning. Bolagen äger bl a en handfull fordon.
Den andre företagaren är en pensionär i Aneby som misstänks för samma brott om den andre Anebybon och i samma bolag.
Den tredje misstänkte är en 55-årig stockholmare. Han misstänks för medhjälp till grovt skattebrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott. De brotten ska ha begåtts i Stockholm.
Männen anhölls redan förra veckan men kunde fångas in först tidigt i tisdags morse.

”Det finns risk för att de misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning. Det finns risk för att de misstänkta fortsätter sin brottsliga verksamhet”, anser kammaråklagare Marianne Staaf vid ekobrottsmyndigheten i Linköping.
Utredningen fortsätter med förhör med de misstänkta och andra inblandade. Polisen har också tagit mycket material med koppling till företagen i beslag.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: