Rån och sexövergrepp – toppolitiker i Nässjö oroad över utvecklingen

Brottsligheten i Nässjö har återigen hamnat i blickfånget efter flera fall av rån och sexuella övergrepp i centrum.

LÄS MER: Eksjöflickor sextrakasserade av ungdomsgäng på Nässjö C
Tre rån på kort tid. Folk som inte vågar gå ut längre. 13-åriga flickor utsatta för sexövergrepp av pojkgäng som Höglandsnytt var först att rapportera om.
Totalt i år har 17 anmälningar om sexuella ofredanden gjorts i Nässjö kommun, enligt statistik från polisen som Smålands dagblad gått igenom.
LÄS MER: Nässjöbo jagad av gäng – ringde skräckslagen till polisen
Brottsvågen senaste tiden har nu nått politiska ledningen.
”Den senaste tidens händelser i Nässjö är oroande. Självklart ska alla kunna röra sig tryggt och säkert i vår kommun, oavsett tid på dygnet”, säger kommunalrådet Anna-Carin Magnusson (s) i ett uttalande.
I början av nästa vecka träffar kommunledningen ledningen för Höglandspolisen.
”Vi har sedan flera år tillbaka en överenskommelse om samverkan med polisen där vår ambition är att tillsammans stärka det långsiktiga brottsförebyggande arbetet. Det pågår också ett arbete med att ta fram ett medborgarlöfte, det vill säga en fråga som är särskilt viktig för medborgarna och som polisen förbinder sig att fokusera på. Polisen är en statlig myndighet och det finns ingen möjlighet för oss att ställa några krav på hur de ska utföra sitt arbete. Än mindre utfärda några löften å deras vägnar. Däremot så kan vi föra en dialog och vara tydlig med de behov som vi ser”, säger Anna-Carin Magnusson.


Publicerat

i

av

Etiketter: