POLISLARM: Barn hittad mördat

Polisen misstänker: ett barn har mördats, ett litet barn. En person är anhållen misstänkt för barnadråp sedan natten till måndagen.

Under söndagseftermiddagen larmades polis till en misstänkt brottsplats i Österåkers kommun norr om Stockholm med anledning av misstanke om barnadråp.

Efter ett inledande förhör beslutade jouråklagare strax före midnatt att anhålla en misstänkt person. En begäran om förordnande av offentlig försvarare lämnades in till Attunda tingsrätt natten mellan söndag och måndag. Den misstänkta personen kommer att förhöras tillsammans med sin försvarare under måndagen

”Den här utredningen är inne i ett mycket tidigt och känsligt skede och förundersökningssekretess råder. Jag kan bekräfta så mycket som att ett litet barn hittats avlidet i Österåkers kommun och att en förundersökning om brott inletts. Jag kan också bekräfta att det finns en misstänkt person frihetsberövad för barnadråp. I övrigt kan jag inte säga mer i ärendet just nu, säger, i ett pressmeddelande, förundersökningsledaren och kammaråklagare Rickard Wahlqvist vid Norrorts åklagarkammare i Stockholm.

Senast på onsdag klockan 12 måste åklagaren besluta om den misstänkta personen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.


Publicerat

i

av

Etiketter: