”Otroliga prisuppgångar på bostadsrätter i Nässjö under det senaste året”

Bostadspriserna har under det senaste stigit rejält i Jönköpings län. Under senaste 12-månadersperioden har bostadsrättspriserna stigit med 26 procent och villorna med 11 procent, enligt färska siffror från Mäklarstatistik.

Länets bostadsrätter går i genomsnitt loss på nästan 1,4 miljoner kronor och villorna kostar drygt 1,9 miljoner kronor.
I Nässjö har bostadsrätterna gått upp med 16 procent senaste året och medelpriset ligger på 547 000 kr, en tredjedel av priset i Jönköpings kommun.
För villor har priset ökat med 13 procent i Nässjö kommun och 18 procent i Vetlanda kommun. En Nässjövilla går nu på i snitt 1,152 miljoner kr, en tredjedel av priset i Jönköpings kommun. En Vetlandavilla går i snitt på 1,49 miljoner kr.

I Jönköping karaktäriseras marknaden av ett väldigt lågt utbud och det råder stor brist på bostadsrätter. De lägenheter som kommer ut till försäljning försvinner dessutom väldigt fort. Det byggs visserligen en hel del men det är inte tillräckligt. Mindre bostadsrätter är allra mest eftertraktade och framförallt ettor, men även tvåor, säljs utan problem. På bara tre år har priserna för en etta cirka 35-­‐40 kvadratmeter stigit från omkring 900 000 till drygt 1,5 miljoner kronor. På villamarknaden ser vi en mer stabil prisutvecklingen, men den är inte alls lika rörlig. Avståndet mellan flyttankar och försäljning är betydligt större än för bostadsrättsaffärer. Även själva säljtiderna är något längre än för bostadsrätterna. Det är dock ett stort intresse för de få objekt som kommer ut till försäljning, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping, i ett pressmeddelande.


av

Etiketter: