NÄSSJÖ I NYTT GULDLÄGE – KAN VINNA KAMPEN OM FRAMTIDEN


När Trafikverket slår till kan det bli Nässjö, Sveriges järnvägshuvudstad, som gynnas.

Trafikverket gör sedan flera år sitt yttersta för att försämra både väg- och järnvägstrafik på Höglandet. Bygget av höghastighetsbana för tåg är ett av exemplen.

Trafikverket vill i sitt senaste förslag fimpa bygget av snabbtågsstation i Tranås i tron att det skulle spara in pengar. Dessutom vill Trafikverket undvika att lägga stationer i centrum av städer (förutom i Göteborg, Sthlm och Malmö naturligtvis).

Jönköpings järnvägsstation på höghastighetsbanan skulle dock hamna i Tenhult (ett gammalt förslag från mitten av 1800-talet för övrigt) vilket skulle innebära ett avstånd från Nässjö C på mindre än tre mil. Om Trafikverket tillåter ordentliga satsningar på befintlig räls mellan Tenhult och Nässjö C och vidare till Vetlanda och Eksjö kan det innebära fördelar för Höglandet.

Under måndagen hölls ett möte mellan företrädare från Jönköpings län och infrastrukturministern och smålänningen Tomas Eneroth (s) där ministern fick vet att folk i Jönköpings län inte vill veta av Trafikverkets nya planer.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: